Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_mil4ev - специалист
Здравейте колеги,
някой от вас рециклирал ли е капсулована батерия? Знам, че трябва да се реже, но не знам къде точно да я отрежа за да не стане някой фал. Батерията е 12V за винтовертче bosch.
lov - майстор
Не се реже но и не винаги се получава.
https://www.youtube.com/watch?v=Clx3RdSr48Q
От две батерии съм успял да събера после една що годе работеща като подбера най запазените елементи. Но държа и да те предупредя че евтините китайски ментаци вообще не подлежат на рециклиране.
Whitesnake - специалист
Като е 12V батерията, купи си един акумулатор на 12V(малък) и си ползвай винтоверта с акумулаторчето. Трябва да се разглоби иначе, елементите да се измерят, да се заменят повредените. Скъпо занимание може да излезе подмяната на много на брой елементи.
Цената за рециклирането е 24лв. Но момчето каза, че капсуловани не реже, трябва аз да си я отрежа и да си взема пакета с батериите. 12V акумулаторче си е доста обемно, така се губи смисъла в начинанието.
kabel96 - специалист
По два начина се реже.Първия с здрав нож,чук много опит и усет сечеш по залепеното.Ако си добър почти не личи после.Втория е с зъботехническо или златарско лък че и режеш с най тънкия пак по снадката.
Lisko - майстор
kabel96 написа:
По два начина се реже.Първия с здрав нож,чук много опит и усет сечеш по залепеното.Ако си добър почти не личи после.Втория е с зъботехническо или златарско лък че и режеш с най тънкия пак по снадката.
А третия е с дремел.
kabel96 - специалист
Lisko написа:
kabel96 написа:
А третия е с дремел.
Дремела реже много дебело,стапя пластмасата,дърпа като заклини и опитва да отреже и пръст.Абе аз лично не можах да свикна с тоя инструмент ама всичко е въпрос на вкус. :weedman:
И аз не можах да свикна с дремела. По снадката имаш впредвид отсрани да се среже така че, батерията да се раздели на 2 половинки или в горната част, както се разглобява по принцип когато има винтчета.
Whitesnake - специалист
Значи с нож и отвертка можеш да я отвориш. По снадката, където е залепено дупваш с ножа, колкото да пробиеш пластмасата, взимаш широка отвертка, завърташ и продължаваш нататък. Няма да стане красиво, най-вероятно.
Щом се стига до рязане, красотата нема да я търсим ;) Остава да пробвам.

Тема "Рециклиране на капсулована батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: