• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cekop - специалист
Здравейте майстори. На вилата си сложих камина с въздушна риза на която искам да сложа вентилатор който да върти въздуха през въздушната риза на камината. Може ли този вентилатор да се включва когато температурата във въздушната риза достигне някаква зададена температура и да се изключва когато температурата падне под тази граница? Мисля че отговора е да затова и вторият въпрос-как да стане?
moimoimoi - майстор
градски, да не е водна ризата? :?
а инъче направата е елементарна,монофазен ли е вентилатора?

Прикачен файл

Без име.jpg
Без име.jpg (67.32 KиБ) Видяна 3239 пъти
cekop - специалист
Не е с водна риза и вентилатора е монофазен. За мен не е елементарно.Сега видях схемата. От къде да купя терморегулатор и какъв точно.
Последна промяна от cekop на ср фев 11, 2015 6:16 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
А на колко градуса трябва да се включва вентилатора?
cekop - специалист
Срещал съм по сайтове вентилатори за камини с вграден датчик на 50 гр.
moimoimoi - майстор
най-евтино е с терморегулатор за бойлер http://www.delta-elis.com/bg/3-397-%D0% ... _na_nc.htm

ползваш нормално отворения контакт на регулатора

ако искаш може и терморегулатор с дигитален дисплей да ползваш ,цените почват от около 36лева
http://olx.bg/termoregulator-termokontr ... -i67790606
cekop - специалист
Терморегулатора за бойлер ме устройва. Предполагам че като го монтирам трябва от регулатора ръчно да настроя желаната температура. С това ще се справя. Благодаря ти много.
moimoimoi - майстор
даваш терморегулатора на максимум,палиш камината и като решиш че е време да се пусне вентилатора намаляш леко докато тръгне вентилатора и това е
moimoimoi - майстор
само гледай през терморегулатора да минава фазата,ако ще взимаш ток от някой контакт може да бележиш щепсела за да не го завъртиш на 180 градуса без да искаш,също така може да ползваш силиконов проводник че около камината е топло
Andri01 - майстор
Термостат за фурна на печка-6 лв,с 3 извода :Н.О. и Н.З. Включваш то на Н.О. последователно на вентилатора/ фазата/ и това е! Настройваш го на 70-80 градуса.
  • 1
  • 2

Тема "Включване на вентилатор с термодатчик." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: