При смяна на плот за вграждане забелязах че каблеите на фурната и стария плот са вързани така както на снимката. Правилно ли е да се вържат синият и жълто-зеленият кабел на едно място? Как обстоят нещата съз заземяването?

fikata написа: 4. кафяв или друг цвят - за фазов проводник. /Кафяв или друг цвят?/Fika кое ти е странно в това определение? Инсталация с ПВ-А1/2 фазовия може да е червен при разделяне на кръговете (примерно контакти определени за компютри).
bobko написа:Ако нямаш заземление е правилно.Нарича се зануляване.Но като гледам тази лустер клема ми става лошо.По-добре е премахни и свържи директно.По добър вариант ще е.ти какво предлагаш и как се връзва директно след като единия кабел е мостов а другите два са швпс/многожични/,еми с клема е най добре
moimoimoi написа: а каква е разликата между лустър клемата дето е монтирана сега и така наречената и възхваляваната от вас твърда връзка? май никаква, в твърдата връзка има същата клема,че дори може да е по малка по размер и да не може да свърши работа.швпс/многожични/,еми с клема е най добреМоже да има разлика но не се вижда на снимката която е значителна!Фен съм на тези лустер клеми които вътре са с пластинка ,така че болта да не върти направо върху кабела .Така има по малка вероятност някой хайванин да натегне до толкова болтовете ,че да пререже кабела!
moimoimoi написа: а каква е разликата между лустър клемата дето е монтирана сега и така наречената и възхваляваната от вас твърда връзка? май никаква, в твърдата връзка има същата клема,че дори може да е по малка по размер и да не може да свърши работа.Разлики има в зависимост от модела. Най-хубавите за мен са тези на които механизма е като в предпазителите. Винта издърпва или избутва пластина и не е директно върху кабела. И това че до сега нищо не е станало по никакъв начин не оправдава изпълнението от снимката. То като стане може да е веднъж за цял живот! Аз уважавам моя и чуждия живот а ти?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: