• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mupo - напреднал
Здравейте, да уточня, че не разбирам много от токове (само колкото да си сменя някой контакт или ключ).Имам лед лента на спалнята и вчера реших да я пусна да свети.Под спалнята имам контакт за външен монтаж и от него си захранвам ЛЕД-а.Та тази нощ забелязах, че дори и при изключено осветление, лед лентата свети съвсем леко, има някакво напрежение.Пускал съм я 1-2 пъти преди година, но нямам спомен да е била така.Има някакво захранване и ключ ON/OFF.Та сега се чудя от къде може да идва този проблем?От ключа, от захранването или от контакта?
gogyto - специалист
То и при мен е така, но след час ,два не свети, предполагам се дължи от загряването при по продължителна работа.
mupo - напреднал
При мен си светят доста време.Преди малко ги спрях директно от тока.Имам спомен, че преди не бяха така.Според мен проблем е в трафа или в ключето, което е обикновено от нощна лампа.Някой по-запознат ще каже къде е проблема.
FM STEREO - специалист
Ще свети,ако ключето прекъсва само единият проводник,като обърнеш щепсела в контакта нулата минава през ключа а фазата отива директно. Сменяш ключето с такова, което прекъсва и двата проводника (фазата и нулата).
mupo - напреднал
Дай пример за такъв ключ, че много не разбирам.
FM STEREO - специалист
Ето като ТОВА прекъсва и двете жици.
mupo - напреднал
Хм....че той моят е същият.Ще го отворя сега да го разгледам и една снимка по-късно ще пусна.
Колеги, пробвах на друг контакт LED-a и нямаше проблеми, само дето не се сетих да завъртя щепсела на обратно.Но пък го направих на контакта предвиден за него и проблема изчезна.Кажете сега в контакта ли е проблема или в ключа.Ето и една снимка:
Прикачен файл:
591aec022f44a2eb98395885896acd0f5467a08de31edfd37ee3e5f816ff993a.jpg
teves - специалист
mupo написа:
Хм....че той моят е същият.Ще го отворя сега да го разгледам и една снимка по-късно ще пусна.
Колеги, пробвах на друг контакт LED-a и нямаше проблеми, само дето не се сетих да завъртя щепсела на обратно.Но пък го направих на контакта предвиден за него и проблема изчезна.Кажете сега в контакта ли е проблема или в ключа.Ето и една снимка:
Прикачен файл:
591aec022f44a2eb98395885896acd0f5467a08de31edfd37ee3e5f816ff993a.jpg
Ключа ти е същия но нали виждаш че прекъсва едната жица ,прекъсни и другата през него и няма да има нужда да въртиш щепсела
lov - майстор
Проблема не е нито в ключа ти нито в контакта. Макар че ако е свързан да изключва и двата проводника няма да има значение на къде си обърнал щепсела.
Мижавото светене идва когато в место фазата се изключва нулата и така поради много малкия ток на утечка по въздуха и изолацията на кабели контакти и ключове диодчетата почват да светят.
И спокойно токовете са толкова нищожни че нито могат да ти натоварят сметката, нито дари да направят някаква беля. напълно нещо нормално са но в момента реално виждаш ефекта с лекото светене.
mupo - напреднал
По-късно ще ръгна кафявата жица до синята и ще видя какъв ще е резултата.Не ми е за тока,то разхода е минимален.Ама по ме притеснява, че има един малък човек дето обича да пипа навсякъде и колкото и малък да е протичащия ток....ама така или иначе мога да го изключвам директно от контакта.Благодаря ви за мненията.
  • 1
  • 2

Тема "LED лента свети дори и изключена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: