• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
рибарят - помощник
Смятам да си изобретя, микровълнов бойлер за около 100 литра вода. Та може ли да се скалъпи такъв бойлер, ползвайки магнетрон от микровълнова фурна ? те са с мощност от 1500W - 2000W Някой да ме упъти, ако е възможно разбира се.
Предварително благодаря :wink:
sstefanov - майстор
Каква целта на това "изобретение"?
шоп - майстор
И аз се чудя къде е ефекта при това "изобретение" обикновеният нагревател е по-евтин и по-малко дефектира.

В случая не говорим за термопомпени бойлери за да има ефективност.

Моля автора на темата да поясни ЗАЩО иска такава система.

Благодаря1
moimoimoi - майстор
защото си мисли че да топли вода с магнетрон е много по евтино

преди 2-3 години в предаването по дискавъри: "ловци на митове" пробваха това с 3 или 4 магнетрона и ефект нямаше
рибарят - помощник
sstefanov написа:
Каква целта на това "изобретение"?
Бързо и по евтино, всеки знае че чаша вода завира по бързо ( съответно по евтино ) в микровълновата отколкото със бързоварче в нея.
Junak - майстор
Е, в това вече не можеш да ме убедиш. :)
petromaniq - специалист
Къде е този магнетрон 1500-2000W. Аз знам че са по 700-900W max. Турнете толкова ватове "бързоварче" в чаша вода(ако влезе) и да видим къде водата ще заври по-бързо :-D
Последна промяна от petromaniq на ср фев 18, 2015 9:36 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Абе то имах магнетрони по 10kW (преди да им извадя магнитите) ама не е там работата.
Самата идея по начало не много хм.... Няма смисъл да се открива топлата вода наново.
Хората отдавна са измислили протоните бойлери и електродните котли.
:partyman:
petromaniq - специалист
Хидра, и ти си измислил нещо около топлата вода с тези магнити, ама не казваш... :?
hidrazin - майстор
Измислил съм. Комбинация от три пръста с преобладаващ среден. :-D
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Микровълнов бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: