Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
estorm - специалист
На пазара има едни евтинджоси с обемен датчик и с две дистанционни. За 10на лева.
Обаче в случая не върши работа обемния та въпроса е дали може да се преработи и да взима сигнал само от сложен на вратата някакъв прекъсвач /с кабел / ?
Такива на пазара за тия пари няма. Ако е много играчката освен някоя за кола не знам - какво бихте посъветвали?
nv952 - майстор
http://www.detective.bg/bezzhichna-alar ... el-FK-9802
Няма ли да ти върши работа :?:
Иначе за врата се слага РИД ампула и магнит.(2-3лв) плюс кабела.Обаче за преправянето не знам.
Разгледай тази тема viewtopic.php?f=11&t=42542&hilit=%D0%9F%D0%98%D0%A0

Вероятно би могло да се преправи тъй като обемният датчик е пак нещо като ключ,поне от тия датчици дето са от охранителните фирми.По спомен от село са с два провадника и аз мисля че ще стане.
преди 6-7години си бях направил настолния комп да се вкл с такава рид ампула.Имах (и все още го имам)едно малко магнитче от километраж за колело,което го бях наврял в ключовете ми(и за други цели го ползвах ама .... :-D ) и с него си цъкам ампулата която беше до вратата и докато се съблека компа тръгваше ...(просто беше стара щайга и много бавно зареждаше )
estorm написа:
какво бихте посъветвали?
лично аз,бих купил нещо подобно от линка....утре ще ти потърся ако има по евтинджос нещо.Все пак изчакай и други мнения.Лека нощ.

пп Предполагам че за тоя китаец казваш-Аларма за 10 лв
Още една аларма ,но тази е с клавиатура.
estorm - специалист
Благодаря за линковете! В случая хората търсят много евтин вариант предполагам ще слагат няколко по входните врати. Отделни места са не стават за окабеляване пък и няма кой да се занимава.
Тази от първия линк не знам какъв обхват има между отделните датчици пък и с 9лв за всеки не знам
колко е практично / ако се скапе алармата или дава фалшиви тревоги всичко отива на боклука/ Другата с кода не става.
Ако има лесен начин една с пир за 10на лв да се преработи в ключ би било най добре.
За 25 има автомобилни ако ще е към тая цена са за предпочитане май.
Ще разгледам из темите, но там става дума за други суми.
nv952 - майстор
estorm написа:
В случая хората търсят много евтин вариант предполагам ще слагат няколко по входните врати.
Хмм :? Никой ли не се е включил...
Намерих ти това...в магазините по левче струват не повече от 2лв.
Работят с батерии и са на същият принцип.
:!: Лошото е,че ако врата е далече може да не чуят алармата :!:
http://extramarket.bg/%D0%B0%D0%BB%D0%B ... 0%B8%D0%BD
miroton - майстор
estorm написа:
Благодаря за линковете! В случая хората търсят много евтин вариант предполагам ще слагат няколко по входните врати. Отделни места са не стават за окабеляване пък и няма кой да се занимава.
Тази от първия линк не знам какъв обхват има между отделните датчици пък и с 9лв за всеки не знам
колко е практично / ако се скапе алармата или дава фалшиви тревоги всичко отива на боклука/ Другата с кода не става.
Ако има лесен начин една с пир за 10на лв да се преработи в ключ би било най добре.
За 25 има автомобилни ако ще е към тая цена са за предпочитане май.
то и захранване ще трябва,даже и авариино

освен в някои евреиски форум да провериш
Nimi - специалист
Давам ти три линка.
Магнитен датчик
Обемен датчик

обаче към тях ти трябва и система която да приема сигналите им :?
Нещо от рода на Focus FC-300

Евтини датчици.. но за сметка на това комплекта не толкова.

Безжични системи евтини.. май няма :wink: но може да разгледаш продавалника

Евтино - кабели+датчици+нещо след тях!
miroton - майстор
той човека говори - За 10на лева.
звънче и корда
estorm - специалист
Всъщност питах как на тая аларма да се промени обемния датчик в ключ.
Тя покрива изискването евтина с дистанция.
Пищялка на врата пък било то и звънче ще го чуваш на всяко излизане / трябва да я включиш/
както и на всяко влизане / трябва да я изключиш/
Затова и питам в раздел ' Електротехника' Какъв сигнал предава нейният пир датчик и може ли да
се трансформира в ключе?

Прикачен файл

senzorna-alarma-2-distantsionni.jpg
senzorna-alarma-2-distantsionni.jpg (21.87 KиБ) Видяна 1154 пъти
Nimi - специалист
Има подобни направо с магнитни контакти..
estorm - специалист
Nimi написа:
Има подобни направо с магнитни контакти..
Благодаря! Не можах да ги намеря нито на пазара нито в продавалника.
Навсякъде излизат тия с пир и скъпите. Затова реших, че такива просто няма.

Тема "Въпрос за аларма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: