• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
batkoradko - специалист
Колеги, някой наясно ли е с обозначението на Троянски двигатели? На кашона пише АОР 80 С4А. На самия двигател табелка няма. Пуснах го и установих, че е бавнооборотен от порядъка на 900 - 1400 об./мин. Предполагам, че е 0,55 квт. Пробвах да се свържа с завода, но ......... Надявам се някой да е в час - ще му бъда благодарен.
miroton - майстор
направи поне една снимка
fikata - майстор
АОР 80 С4А.
Аз залагам на 075 kW, 1410 об/мин, Ін= 2А_
Съображения: според старата номенклатура и абревиатура на производителя за АО80с-4
АО асинхронен трифазен,обдухваем с общо предназначение
80 - това е габарита на двигатела = височината в мм от основата под лапите до центъра на изходящия вал/оста/ т.е това са 80мм. Диаметърът на вала трябва да е 16 мм
с -означава мощността на двигатела /активната мощност/ Рн = 0,75 kW
а = 0.37 в = 0.55kW
4 - брой полюси на статорната намотка /2р=4/т.е в случая означава 1500 об/мин синхронни обороти.
2 - означава 3000
6 - 1000
8 - 750 об/мин синхронни.
batkoradko - специалист
колега хиляди благодарности за изчерпателния отговор. :проба:
на снимката двигателчето е като всички останали. :rolleyes:
благодаря. чао.
crez - майстор
Извинявам се за използване на темата на колегата. Въпроса ми е следния: трифазен асинхранен двигател А090Е4 1.1квт 1410обр/мин. ще е достатъчен ли за дърводелски струг. С кондензатор от тезиhttp://olx.bg/puskovi-kondenzatori-80-1 ... -i43179567(подхожда ли????) го пускам на 220в. Колко ще е мощността и дали ще е достатъчна. Привод клиновиден ремък, със двустепенна шайба за два вида обороти.
hidrazin - майстор
Мързи ме да пиша, затова прочети тук:
Трифазен двигател в монофазна мрежа
От мощността на матора ще останат едни 500-700W.
Не съм дърводелец но мисля че с тях ще можеш да струговаш пешки за шах, за "Не се сърди човече" ... :-D
Кондензаторите от линка дето си дал НЕ СА ДОБРИ !!! Много им е ниско напрежението. Трябват ти поне за 400V.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Ел.двигател без табелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: