Здравейте! Имам телевизор TOSHIBA DRAMATIC-V (не съм сигурен, но мисля че такъв му е модела). На някъде 20 години е. модела на шасито е PB4189-1 (поне това открих)
Проблема е следния: започна преди някъде година, като включа телевизора всичко е ок.Но след няколко минути като позагрее екрана започва да се свива(от долу и от горе се губи картината а на нейно място се появава черно). Като го изключа и изчакам да истине се оправя, и после ситуацията е същата. От начало екрана се свиваше малко, но с течение на времето започна все повече. Отворих го, почистих мноооогото прах. След това направих визуален оглед за изгорели елементи, и най вече за подути и изтекли електролитни кондензатори,но нищо не открих.
Ще съм благодарен ако дадете съвет
Прилагам снимки, ако нещо не е ясно ще поясня.

5.jpg (35.81 KиБ) Видяна 3775 пъти

2.jpg (72.16 KиБ) Видяна 3775 пъти

4.jpg (93.49 KиБ) Видяна 3775 пъти

3.jpg (69.43 KиБ) Видяна 3775 пъти

6.jpg (103.96 KиБ) Видяна 3775 пъти
Проблема е следния: започна преди някъде година, като включа телевизора всичко е ок.Но след няколко минути като позагрее екрана започва да се свива(от долу и от горе се губи картината а на нейно място се появава черно). Като го изключа и изчакам да истине се оправя, и после ситуацията е същата. От начало екрана се свиваше малко, но с течение на времето започна все повече. Отворих го, почистих мноооогото прах. След това направих визуален оглед за изгорели елементи, и най вече за подути и изтекли електролитни кондензатори,но нищо не открих.
Ще съм благодарен ако дадете съвет

Прикачен файл:
5.jpg (35.81 KиБ) Видяна 3775 пъти
Прикачен файл:
2.jpg (72.16 KиБ) Видяна 3775 пъти
Прикачен файл:
4.jpg (93.49 KиБ) Видяна 3775 пъти
Прикачен файл:
3.jpg (69.43 KиБ) Видяна 3775 пъти
Прикачен файл:
6.jpg (103.96 KиБ) Видяна 3775 пъти