Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stenmark - специалист
Случи се че програмата продължи доста повече от от нормалното и като свърши сигналите които издава за завършен процес бяха доста.На сутринта видях че съдовете не са изсушени и тогава видях че е изписала грешка Е3.Пуснах да видя как се държи и според мен термостата или не знам дали има нещо друго да контролира температурата не работи.Програмата която пуснах трябваше да е 40 C но стигна 50 и аз я изключих.Понеже си мисля че ако термостата е заминал,едва ли е толкова да го сменя.Питам дали съм на верен път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
E3

Water heating time out or fault

The dishwasher has failed to heat with water in a reasonable time or has failed to detect the water heating element.

Check water heating element wiring
Check water heating element
Check wiring to main control module
stenmark - специалист
Грешката вече съм прочел какво означава.Затова и направих пробата дали нагревателя не е изгорял понеже имаше капки върху съдовете.Да не повтарям това което съм написал по-горе.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не че си пробал дали нагревателят е изгорял, но ти отговарям баш конкретно на въпроса, Да, на прав път си
valentino76bs - майстор
E3

Време за нагряване на вода навън или повреда

Миялната машина не е успяла да се нагрява с вода в разумен срок или не е успял да открие вода нагревателен елемент.

Проверете вода нагревател окабеляване
Проверете вода нагревател
Проверете окабеляването на основния модул за управление

Това от гугъл преводача ... :) ,а от мен- можеш да погледнеш и датчика за температурата само ,че му намери данните/по модела на миялната/ да видиш как да го провериш.
stenmark - специалист
Термостата не играе ли тази роля на датчик т.е. на определена температура да спре нагревателя.
valentino76bs - майстор
stenmark написа:
Термостата не играе ли тази роля на датчик т.е. на определена температура да спре нагревателя.
Ровил съм се из няколко модела всичките имат датчик на коша за вода/термистор/ който при някаква температура на водата има съпротивление но това трябва да видиш в менуалите при какъв градус колко е. Виж да нямаш нагорели букси и клеми към термостат нагревател,иначе да на термостата това е ролята при определен градус да изключва но имат и датчик/повечето/!
kozl - майстор
А как разбираш, че температурата е 50 градуса :? Понеже се мъчих с миялна АЕГ и в нея термо датчика е в шпула и около него има топло проводяща паста. Но в шпулата на платката има още някакви датчици. Снимки от АЕГ-то съм предоставил във форума.
Според мен огледай за проникване на вода по връзките. Пробвай с друг датчик може да се разхерметизирал.
stenmark - специалист
На дисплея къде се показва времето за отложен старт изписва температурата.В неделя мисля да я разглобя и да снимам с въпроси.
kozl - майстор
Моята не показва Температура, но тук може да погледнеш моя неуспешен опит в търсене на повредата.

Тема "Проблем със съдомиялна Candy CDI 50" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: