Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvk79
- специалист
35 мнения в "ток през нулата при трифазно напрежение"
moimoimoi
- майстор
приемаме че тока през фазите е 5 ампера
1 картинка
токав първа фаза е 5 ампера,тока от втората фаза приравнен към вертикалата е 2,5 ампера и като съберем векторите 5-2.5 прави 2.5 ампера
2 картинка е пак същата но представена по друг начин,първо събираме векторите и получения еквивалентен вектор го приравняваме към координатата
3 картинка е когато имаме 3 фази по 5 ампера-вижда се че тока в първата фаза е 5 ампера а токовете от втора и трета фаза приравнени към координатната система са по 2,5 ампера на всяка фаза
и като съберем 5+(-2.5)+(-2.5)=0 затова при симитричен товар през нулата не протича ток
картинка 4 пак обеснява защо през нулата не протича ток при симетричен товар
ако съберем векторите на 1 и 2 фази от получения вектор е с стойност 5ампера и с противоположна посока спрямо тока в фаза 3,който също е 5 ампера и като се съберат векторите 3 и общия межди 1 и 2 се получава нула,начертал съм го и ако се приравнят
т.е. ако са еднакви токовете през фазите,то тока през нулата е равен на половината от тока на фазата
1 картинка
токав първа фаза е 5 ампера,тока от втората фаза приравнен към вертикалата е 2,5 ампера и като съберем векторите 5-2.5 прави 2.5 ампера
2 картинка е пак същата но представена по друг начин,първо събираме векторите и получения еквивалентен вектор го приравняваме към координатата
3 картинка е когато имаме 3 фази по 5 ампера-вижда се че тока в първата фаза е 5 ампера а токовете от втора и трета фаза приравнени към координатната система са по 2,5 ампера на всяка фаза
и като съберем 5+(-2.5)+(-2.5)=0 затова при симитричен товар през нулата не протича ток
картинка 4 пак обеснява защо през нулата не протича ток при симетричен товар
ако съберем векторите на 1 и 2 фази от получения вектор е с стойност 5ампера и с противоположна посока спрямо тока в фаза 3,който също е 5 ампера и като се съберат векторите 3 и общия межди 1 и 2 се получава нула,начертал съм го и ако се приравнят
т.е. ако са еднакви токовете през фазите,то тока през нулата е равен на половината от тока на фазата
dtmf
- специалист
moimoimoi написа:приемаме че тока през фазите е 5 ампера
1 картинка
2 картинка е пак същата но представена по друг начин,първо събираме векторите и
Картинка 2 ми изглежда най достоверна.
Gek
- специалист
vvk79 написа:И аз съм стигнала до извода че тока при еднофазен и при двуфазен режим през нулата ще е равен на фазовия.Аз пък си мисля че си пуснал задачката поради други подбуди. Да дам ли жокер или сам ще си кажеш?
Затова съм пуснал задачката за да видя дали съм прав. Очаквам още мнения!

vvk79
- специалист
Незнам за какви подбуди си мислите.Просто с колегата moimoimoi обсъждахме нещата и той предложи да пусна темата за да излезне истината накрая. А най малката ми подбуда е да видя мнението на колегата "Джохни".
Между другото един мой приятел обосновава мнение че тока ще е между 0.5 и 0.866 от If.
Между другото един мой приятел обосновава мнение че тока ще е между 0.5 и 0.866 от If.
Тема "ток през нулата при трифазно напрежение" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература