Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marian1 - майстор
Здравейте понеже не съм много навътре с тоците, искам да се допитам до разбиращите как да действам.
Проблема: Два телевизора, един приемник ( ИП) и два контакта - от два бушона.
Тв 1 - лед ( от неговата ламарина и стойката ме перка тока) към него е вързано ИП устройството. От това ИП устройство съм боднал коаксиален кабел и през чинчове пренасям сигнал до Тв 2.
Тв 1 е на занулен контакт, приема през хдми
Тв 2 е на занулен контакт и има включен хладилник в същия ( ако има значение де) ако не се лъжа и от чинчовите кабели перка ток.
Какво да направя, и това опасно ли е?
rositodor - специалист
И аз имам такъв проблем,само че е на декодер....контактите са занулени....слагам фазомера на корпуса на декодера и лампата свети....сменях декодера,защото беше в гаранция,слагам го и пак същата работа.... :? .....вече не му обръщам внимание....
moimoimoi - майстор
лоша връзка някъде от занулителната пластина на контакта до консуматора
трябва да се мери с уред да се установи къде е проблема
а в първия случай при автора може да става дума просто за изравняване на потенциалите на зануляваяите пластини/контур/ понеже е на два отделни токови кръга
todortv - майстор
Тв 1 и ИП с какви щепсели са?
kuger - майстор
Най-напред разкачи ТВ-тата и приемника един от друг. Ако приемника се захранва от кабеларка изключи и кабела.Така ще определиш от кой идва офазяването.
Тогава ще се умува повече. Предполагам, захранващите кабели са двойка, без шуко пластина.
Като определиш от къде бие ток, може да пробваш с обръщане на щепсела на съответното устройство.
Ако си на кабел, и бие от там, викай техниците да монтират изолатор.
nikolovvd - майстор
На кабела от кабелната има ли офазяване, защото това е много често срещан проблем.
marian1 - майстор
Благодаря за отговорите.
Тв1 (лед) е с шуко.
ИП тв - се захранва от адаптер - той не е шуко ( не знам как се казва щепсела на обикновено зарядно, като за гсм)
Нямам кабеларка - сигнала на ИП тв устройството идва по лан кабел
Тв2 (црт) той не е шуко
Утре ще разкача всичко и ще премина с фазомер - за да дам подробности, по спомен контактите са занулени.

Тема "от ТВ бие ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: