Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valevbg - помощник
Някой може ли да ми даде схема за свързване на две луминисцентни лампи с един дросел.
От магазина ми казаха че ставало, но не ми казаха как.
Търсих из темите и нищо не открих та дросела е 36 вата а крушките са по 15 вата.
Помагайте ако можете.
Благодаря
P.S. Казаха ми че можело да стане най добре с успоредно свързване, но не знам как става.
Обикновено се свързват така, но си има недостатъци - ако едната лампа "сдаде багажа", и другата не работи, стартерите трабва да са за 110V самостоятелно използване и се намират по-трудно.кондензатора е за компенсация на качествения фактор,но не е задължителен.
не мога да си кача картинката :?
Justy - майстор
Виж долу в Говорилнята - има разяснения за снимки :)
има обяснения, оба4е не става.
Sorry, but the maximum filesize for all Attachments is reached. Please contact the Board Administrator if you have questions.
дава ми това съобщение, снимката е много малка и се вписва в разрешените граници :sad:
Тани - модератор
Прати ми я на мейла , а аз ще я кача!
valevbg - помощник
Пробвах схемата ама не потръгна, тръгват да работят двете лампи само ако с един кабел ги цъкна по диагонал от едната крушка към другата незнам що става така дали е от стартерите защото са едни стари от преди 10тина години. мисля утре да взема два нови стартера s2. Дали ще е от стартера вие какво мислите.
не знам кой диагонал "цъкаш", но както вече писах много важно е стартерите да са за 110V! на стартера трябва да пише: "110V single use, 220V in series". успех!
ELEMENTAL - специалист
Да са с префикс S2

Тема "Схема за две лампи с един дросел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: