• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dadko - майстор
Потърсих из форума, но няма подобна тема. Нека някой сподели опит, ако е правил такъв уред. принципа е прост...сребърен електрод, батерийка... Тези, които се продават са по мое мнение неоправдано скъпи.Като че ли най-простия уред е от зарядно за телефон и два електрода .Недостатък е, че няма да можем да знаем концентрацията на сребърни йони.
Досега не съм събрал достатъчно информация за направа на уреда в духа на форума. Открих една схема от руски сайт

Ако някой има опит с такова устройство- нека го сподели.
Последна промяна от dadko на чет юни 11, 2015 10:43 pm, променено общо 1 път.
andro440 - майстор
dadko написа:
Потърсих из форума, но няма подобна тема. Нека някой сподели опит, ако е правил такъв уред. принципа е прост...сребърен електрод, батерийка... Тези, които се продават са по мое мнение неоправдано скъпи.Като че ли най-простия уред е от зарядно за телефон и два електрода .Недостатък е, че няма да можем да знаем концентрацията на сребро в получената 'жива вода"
Досега не съм събрал достатъчно информация за направа на уреда в духа на форума. Открих една схема от руски сайт

Ако някой има опит с такова устройство- нека го сподели.
устройството ясно ,за какво се ползва тази вода ?
crez - майстор
Цък, ама това защо не го прочете "Аргирията - болестта на "сребърните хора" Ако пиете 2-3 години непрекъснато вода от сребърна кана, може да развиете необикновено заболяване, наречено аргирия. Това е отлагане на среброто във вид на метал в съединителната тъкан и капилярните стени на бъбреците, костния мозък, далака, кожата. Като се натрупа в кожата и лигавицата, те придобиват сивозеленикава или синкава окраска. Най-рано потъмняват устните, слепоочията и клепачите, оцветяват се също лигавицата на устата и венците, както и ноктите. Понякога аргирията се проявява във вид на дребни синьо-черни петна. Веднъж променила цвета си, кожата никога повече не може да върне предишния си вид. Някои условно наричат аргирията болест, защото най-често освен козметичните неудобства "болният" няма никакво влошаване на здравето и дори става бетониран към инфекциозни заболявания."
miroton - майстор
crez написа:
Цък, ама това защо не го прочете "Аргирията - болестта на "сребърните хора" Ако пиете 2-3 години непрекъснато вода от сребърна кана, може да развиете необикновено заболяване, наречено аргирия. Това е отлагане на среброто във вид на метал в съединителната тъкан и капилярните стени на бъбреците, костния мозък, далака, кожата. Като се натрупа в кожата и лигавицата, те придобиват сивозеленикава или синкава окраска. Най-рано потъмняват устните, слепоочията и клепачите, оцветяват се също лигавицата на устата и венците, както и ноктите. Понякога аргирията се проявява във вид на дребни синьо-черни петна. Веднъж променила цвета си, кожата никога повече не може да върне предишния си вид. Някои условно наричат аргирията болест, защото най-често освен козметичните неудобства "болният" няма никакво влошаване на здравето и дори става бетониран към инфекциозни заболявания."
Вампирите няма да го закачат
crez - майстор
Ето тук има много просто устройство http://www.budnaera.com/201501/15200640.html
dadko - майстор
miroton написа:
Вампирите няма да го закачат
Никъде не съм споменавал, че аз ще я пия тази вода. Темата ми е за направата на устройството.
Отговорих с линк на питането за какво се използва водата.
Сега на дневен ред е откъде да намеря пластини от чисто сребро.
hidrazin - майстор
Цената е ужасна! Просто мошеници.
В момента цената на среброто е лев за грам. Да сложим 100% труд и печалба.
Тогава тези 3,7 грама би трябвало нормално да струват 7-8 лева.
Между другото пробвах със сребро да не зеленясва водата в кофата на кучето.
Там съм метнал 50-тина грама сребро с голяма площ.
Днес му сменях водата. Среброто беше зеленясало. :-D
:partyman:
MrMurdjo - майстор
Хидразине, по една случайност познавам хората, които произвеждат уреди за сребърна вода под названието "Д-р Силвър", а други техни изделия ползват марката "Zaper". Това от твоя линк вероятно е нещо, което ползва чуждо наименование, защото е популярно.
"Д-р Силвър" е това и има три модификации
http://greenmaster-bg.com/-silver-water ... r-101.html
Уредът е преминал доста подробни изпитания и има официални документи от тях.

Имам първия модел и за две години наблюдения мога да кажа, че заболеваемостта в семейството ми намаля. Не се ползва постоянно, а периодично и то в профилактични концентрации. Няколко пъти съм ползвал дози с повишена концентрация при първи симптоми на разболяване, най-вече в грипните периоди.

Трябво обаче да се прави разлика между "сребърна вода" (вода, в която има сребърни йони), "жива вода" и "мъртва вода" - последните са нещо друго. Авторът на темата май ги бърка.

П.П. Единствената ми връзка с прибора е, че дизайнът на лицевите панели и опаковката са мое дело :-D :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Уред за сребърна вода- направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: