Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cybersas - специалист
Купихме на детето детски мотор с приложената батерия, но през зимата сме загубили зарядното и не разбирам точно какво да е - колко волта, колко ампера.

Не зная дали се вижда добре на снимката, но пише: 3-FM-4.5 (6V4.5AH/20HR)

Куплунга на мотора си е съвсем обикновен - женски.

Много ще съм благодарен, ако някой може да ме ориентира, за което благодаря предварително.

Прикачен файл

battery.jpg Батерията
stiv1961 - майстор
Ако имаш зарядно за акумулаторна отвертка- с него. Иначе купуваш зарядно за 6 волтова батерия 500 mA ток.
jordanvass - майстор
Тази батерия е доста слабичка и бързо ще се изчерпва. Ако мястото позволява и имаш някой излишен лев, купи си 6В / 12АЧ батерия. Хем ще си имаш старата за резерва, ако токът ти свърши по пътя.
cybersas - специалист
Мдам - не сме се убили да го ползваме - щото не работи хехе - след 2 часа зареждане с 6V/500mah си е все същото - ни звук ни стон - иначе замерих на батерията с мултицет - стига 7.2 - 6.5 - варира. Ще й дам още време
kuger - майстор
cybersas написа:
Мдам - не сме се убили да го ползваме - щото не работи хехе - след 2 часа зареждане с 6V/500mah си е все същото - ни звук ни стон - иначе замерих на батерията с мултицет - стига 7.2 - 6.5 - варира. Ще й дам още време
Това 6,5-7,2V как ги мериш, при включено зарядно ли? Намери някакъв консуматор на 6V, примерно лампа, при разкачена от зарядно и от моторчето включи консуматора и тогава мери. Пиши за резултата.
Поне ще се разбере батерията ли е, или има беля някъде по машинката.

Тема "Помощ - с какво зарядно да заредя батерията на детето." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: