Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hristov1 - специалист
Здравейте налага ми се да свържа един лед трансформатор 15W на който ще има 3 луни който ще светят над кухненския плот може ли да ми кажете дали схемата ми е удачна.
Кабелите ги прекарах направих и ключ но в последния момент реших да сложа и трафче та кабела ми е 2 жила 1.5м2 а на трафчето имам 3 входа L-фаза N-нула и заземяване как да го свържа с кабел с 2 жила?
ПРавилно ли е това - L-фаза и мостче пластина N-нула + заземяване ?

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

12.jpg

Прикачен файл

123.png
123.png (5.6 KиБ) Видяна 7139 пъти
tysonlkr - специалист
Ако се свързва директно към мрежата няма проблем да го свържеш така със мост м/у земя и нула.
Но ако ще го включваш в контакт тип "шуко" е забранено :wink:
FM STEREO - специалист
Ако се включва към контакт шуко,кабела трябва да е трижилен,като третото жило (жълтозеленото) се свързва на клема "земя"!
hristov1 - специалист
Не няма да е с контакт щуко пуснал съм кабел с ключ директно от кутията.Благодаря ви и поздрави. :)
hristov1 - специалист
Здравейте отново днес ми остана малко време и реших да свържа трафчето и да пусна осветлението но като свързах кабелите нищо не светва и неможах да разбера къде е проблема... Сега ще опиша на кратко пак за какво иде реч..
Имам 3 гнезденца във едното обозначено с L-включих фазата а в другото N-нулата + мост към третото гнездо свързах и от другата страна кабела къде е обозначен с + и - но не тръгна смених местата на кабелите + и - пак не тръгна и съм шах и мат чудя се и се чудя :rolleyes: :? :? Моля помагайте ;)Поздрави.
А и това обозначение FG какво значи?
gogo7777 - майстор
Я кажи от ляво на дясно /в гнезденцата на тройната клема/ какво си свързал. Не ясно от поста :?
hristov1 - специалист
От ляво на дясно 1.Фаза,2.Нула+мостче към третото гнездо. :)
gogo7777 - майстор
От ляво на дясно.......стига да не е късно вече.
1-свободно
2-фаза
3-нула
hristov1 - специалист
Не не е късно даже утре ще го правя.Много благодаря.Поздрави. :partyman: :)

Тема "Правилно свързване на трансформатор(LED)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: