Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vandu - специалист
Здравейте,
Имам бойлер Теси който днес спря да грее, а лампата на копчето свети.
Бойлера е с два нагревателя, от които единия е постоянно включен. Интересува ме как са свързани двата нагревателя (паралелно или последователно) защото не иска да работи по никакъв начин ?
И другото което ме интересува е дали някоя от защититите би изключила нагревателя ?
FM STEREO - специалист
Нагревателите са паралелно свързани,виж да не е изключила тремичната защита. Изключваш захранването, отваряш капака,на входа дето е вързан кабела е тремичната защита натисни я, може да е изключила,случва се когато бойлера е оставен да работи на най големите градуси,тоест термостата е сложен на максимално положение.
dyaneff - майстор
Зависи кой модел на Теси е. Ако е с новите кръгли регулатори, които са комбинирани със защитата, има една малка дупка, която трябва да се натисне с нещо остро.
vandu - специалист
Съжалявам но ще отговоря след два дни сега не съм вкъщи и всичко което знам е от телефона което е казала жена ми. След като я накарах да изключи първия нагревател и да остави само втория се е оправил ( само ме притеснява втория да не е по-слаб). Бойлера е настроен на около 65-70 градуса.
Просто исках да разпитам и евентуално да търси техник че сме с бебе.
krasi92 - майстор
Или е изгорял нагревателя или копчето се е постопило.Копчето е по лесния и евтин елемент за смяна пък и много често е най слабата брънка във веригата. Щом си с бебе задължително викай техник щото топла вода винаги си трябва.Ако си от района на Своге мога да го погледна ако не е гаранционен.
rado_ev - специалист
Изгорял е нагревателя. Най-вероятно бойлерът е със сухи нагреватели. Мощността им е еднаква.

Тема "Схема на бойлер Теси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: