• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте имам детска люлка която се люшка с електромотор напред и назад, обаче изгоря. Електромоторчето работи. Някой може ли да каже какво да направя за да я накарам да работи. Купил съм реле NT73-2C-15, което да обръща поляритета, но мисля че ми трябва и нещо като таймер, т.е. една секунда в едната посока и една секунда в другата посока.
moimoimoi - майстор
с таймер нема да стане
или ти трябва крайни изключватели
или на принципа на чистачките в автомобилите
Andri01 - майстор
Ако нямаш подходящо моторче...тъщата! Да дърпа,да бута там !! :-D
моторчето работи, имам реле. Какво друго ми трябва и как да го направя.
Andri01 - майстор
Два крайни изключвателя.
ОК, но дайте поне снимка или линк да видя как изглеждат.
valentino76bs - майстор
ivannidi написа:
обаче изгоря. Електромоторчето работи
Кое изгоря седалката от слънцето ли :)! Моля дай снимки ,и ако мотора ти е здрав значи проблема може да се окаже нещо елементарно и да се оправи вместо да се вкарваш във филми дай снимки разглоби я и така.
ivannidi написа:
ОК, но дайте поне снимка или линк да видя как изглеждат.
Въй ти си голям мързел бре !
jordanvass - майстор
moimoimoi написа:
с таймер нема да стане
или ти трябва крайни изключватели
или на принципа на чистачките в автомобилите
Напротив, точно пък с крайни изключватели не виждам как. Не всеки обича да се люлее на максимална амплитуда и въобще не е гарантирано, че люлката ще достига изключвателите. Ако пък ги монтираме по-ниско, няма да е ясно при достигането им люлката накъде искаме да продължи - нагоре или да се връща. Най-добре би било да се монтира на пода под люлката в равновесно положение лостов превключвател от типа на це-ка ключе, а на люлката - палец, който да бута лостчето на ключето ту в едната, ту в другата посока. Така нужната посока на въртене на мотора ще е ясна. Трябва само един регулируем таймер 0.5-2 сек., който да задава амплитудата.
Имам усещането обаче, че само си чешем езиците. Питащият, трябваше да поясниш кое по-точно е изгоряло. Щото ние се пънем да решаваме проблеми с механиката, а тя няма как да е изгоряла. Тая люлка работила ли е някога? Ако е работила, защо питаш как да съчиниш наново управлението и защо купуваш реле, като не е ясно какво ще се прави?
Хора, люлката е бебешка, в управлението има едно електромотор че и една малка платка с два интеграла и два кондензатора. Изгоряло е нещо по платката. Аз сега искам да накарам мотора са се върти една секунда на дясно е една ляво едно след друго. Мотора работи на прав ток 6 волта.
Andri01 - майстор
Чесане на езиците,даване на акъл,който и даващия няма/ не може/ да изпълни! Съжелявам,че не си по-на близо - бих могъл да го направя! Не е кой знае какво философия!!
  • 1
  • 2

Тема "детска люлка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: