• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте приятели,

Нов съм във форума, и ще имам нужда от вашето мнение.
От извесно време насам се замислям дали е възможно да се направи електро-магнитен генератор, който да произвежда достатъчно енергия да захрани една малка къща.
Знам че на пръв поглед звучи налудничево но искам вашият съвет.
Търсих и открих различни иновативни изобретения ползвайки полярноста на магнити които да правят чиста енергия, ето тук може да се види нещо подобно - https://www.youtube.com/watch?v=C0IbppxPdHc
Но има няколко въпроса относно това:
1.Дали ще има размагнетизиране след време, и това ще доведе ли до загуба на мощност
2.Има ли начин по който енергията да се запазва и да не отслабва поляритета на магнитите, и въпреки това да произвеждаш достатъчно енергия, която да можеш да консумираш

С общи думи ще може ли да се направи такъв електромагнитен генератор на ток, за който да си заслужава труда ?

Благодаря ви предварително.
jordanvass - майстор
Не. Може да се направи всичко, но няма да си заслужава. Няма по-евтина и по-удобна енергия от тока на Енергото. Всичко друго е набутване и безкрайно дълъг срок на откупуване. И няма такова нещо като свободна, безплатна или чиста енергия. Няма затворена система, която да произвежда повече енергия от вложената в нея. Изключения няма. Както и да го мислиш. Това се учи още в училище.
iliya_i - майстор
Той и Астор, като го гледаш, вади зайци от шапката си, но не препечелва пари от продажба на заешко месо.
Последна промяна от iliya_i на нед ное 29, 2015 6:31 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
Да, може. Тук във форума Евгени ги прави.
DMN - майстор
Conrad93 написа:
ето тук може да се види нещо подобно - https://www.youtube.com/watch?v=C0IbppxPdHc
Айдееее, пак се почна...точно това ли намери за пример :lol: . Между другото всички пакистански централи работят на този принцип, а нощна смяна, които са си светят със свещи за да могат да следят работата на генератора :-D .
miroton - майстор
Не ги слушаи продължаваи с инвенстицията,някои ден ще....
hidrazin - майстор
някои ден ще....ще го откриеш забравен в мазето/гаража и ще се чудиш как си хвърлял пари за глупости. :-D
:partyman:
ivanovbg - майстор
някои ден ще... намерят генератора след няколко хиляди години и какви теории за загуба на знания ще се развият... :?

:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Електро-магнитен генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: