Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mldm - специалист
В процес съм на изработка на аларма за пчелинаи въпросът ми е дали акомулатор 5-7 Аh-12V е достатъчен за захранване?Ще се захранват 1 или 2 магнитни датчика , един телефон и ще има напрежение по бобинажна тел която ще обиколи изцяло пчелина по оградата на 2 реда -около400м.И може би 1реле.
kabel96 - специалист
В момента и аз слагам охрана на един пчелин и съм сложил 100 ач.Зависи каква ти е консумацията и как ще го зареждаш.
hidrazin - майстор
kabel96 написа:
В момента и аз слагам охрана на един пчелин и съм сложил 100 ач.Зависи каква ти е консумацията и как ще го зареждаш.
Аааа... Я кажи къде си сложил охранителната и акумулатора за да отида и да ги прибера.
Иде зима. Един акумулатор 100Ah ще ми дойде добре. :-D
:partyman:
DMN - майстор
mldm написа:
В процес съм на изработка на аларма за пчелинаи въпросът ми е дали акомулатор 5-7 Аh-12V е достатъчен за захранване?Ще се захранват 1 или 2 магнитни датчика , един телефон и ще има напрежение по бобинажна тел която ще обиколи изцяло пчелина по оградата на 2 реда -около400м.И може би 1реле.
Трябва да измериш/знаеш общата консумация на ток на всички тия неща при вече готова конфигурация - след това ще мислиш за избора на акумулатор. Не казваш и как ще става зареждането на акумулатора, по какъв начин и през какъв интервал от време.
estorm - специалист
hidrazin написа:
kabel96 написа:
Аааа... Я кажи къде си сложил охранителната и акумулатора за да отида и да ги прибера.
Иде зима. Един акумулатор 100Ah ще ми дойде добре. :-D
Носил ли си акумулатор от комбайна :lol:
estorm - специалист
mldm написа:
Зависи на колко време ще можеш да го зареждаш. Предполагам ще го носиш някъде за зареждане и не ти се мъкне автомобилен. Кой модел тлф ще ползваш ако не е тайна? И един съвет гледай да не бие техниката на очи защото един gsm заглушител не е скъп.
hidrazin - майстор
Носил съм 160Ah за дизелов агрегат та едно 100Ah няма да ме уплашат. :lol:
А това с бобинажната тел - за 15 минути съм му събрал цялата аларма барабар с кошерите. :shock:
Andri01 - майстор
Ами пчелите-доста време ще ти трябва да ги прибереш,преброиш... :partyman:
mldm - специалист
estorm написа:
mldm написа:
Зависи на колко време ще можеш да го зареждаш. Предполагам ще го носиш някъде за зареждане и не ти се мъкне автомобилен. Кой модел тлф ще ползваш ако не е тайна? И един съвет гледай да не бие техниката на очи защото един gsm заглушител не е скъп.
Зимата съм там през 4-5дена а лятото съм всеки ден почти.Предполагам че 7 ампер часовия ще издържа 2 седмици зимата -но първо ще тествам.Имам няколко стари телефона но още не съм се спрял точно на модел-може би нокиа.
ky-kyy - майстор
Off topic Извинявам се, за лаишкия въпрос, ама тва пчелите, не се ли пазят сами...Аз никога не бих приближил пчелин, камо ли да ги крада...Ужас.....

Тема "Аларма на пчелин- направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: