Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
profesionalist_wood - майстор
Понеже санират кооперацията,и демонтирахме климатиците но са все още с маркучите,ако извадя маркучите от външното устройство ще изтече ли нещо?
georgi_ka - напреднал
Щом са демонтирани нищо няма да изтече.Ако не са източили фреона при демонтажа той отдавна се е изпарил.
MrMurdjo - майстор
Какво значи демонтирани, пък още с маркучи (те всъщност са тръби). Ако е демонтирано както трябва и от който трябва, следва фреонът да е изтеглен във външното тяло и кранчетата му да са затворени. Т.е. в такъв случай щуцерите могат да се отсъединят.
profesionalist_wood - майстор
А иначе колко струва да го демонтират от фирма? Не е демонтиран напълно,външното тяло още си е със маркуча а е преместен вътре в стаята защото е много дълъг маркуча,ама ся да ми стои отворен прозореца 3 месеца заради тръбата...няма да стане. Ще снимам ище ви изпратя
nikolovvd - майстор
Дай снимки на външното тяло, където са свързани медните тръби, за да може занимаващите се с климатици да ти обяснят къде първо да развиеш, какво да завиеш и кога можеш да откачиш тръбите без да загубиш 100% от наличния фреон.
Може и да го пише някъде във форума, например в раздела за климатиците.
MrMurdjo - майстор
Завива се кранчето на нагнетяващата линия, обикновено е с по-тънката тръба. Пуска се климатика за около минута (не бива да работи дълго така) да изтегли през връщащата фреона от вътрешното тяло и докато работи се затваря и другото кранче.
Общо взето това е принципът. След това се откачат щуцерите и ако не фъсне, значи е изпълнено както трябва :)

Тема "Как да откача маркучите на климатик?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: