Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
goodkat - специалист
Здравейте.
Наскоро разглобих една стара пералня (не знам модела) и запазих мотора. По свидетелства на баба ми "до последно си е работела добре" и най-вероятно е здрав. Не знам как да го подвържа обаче. Не внимавах по време на разглабянето и не си отбелязах как беше направен. Ще съм ви много благодарен ако ми кажете как става. Идеята е да си направя шмиргел. Снимки на мотора в прикачени файлове.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (73.11 KиБ) Видяна 1105 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл:
4.jpg
Прикачен файл:
5.jpg
goodkat - специалист
Андри, благодаря ти много за информацията.

Понеже не съм много на "ти", ще потвърдиш ли дали съм разбрал правилно. Моля виж изображението.
Прикачен файл:
swurzwane na motor ot peralnya.png
swurzwane na motor ot peralnya.png (6.02 KиБ) Видяна 992 пъти
До колото разбрах от руснаците - няма нужда от кондензатор. Пусковата намотка също не играе роля. Директно връзвам работната към 220в мрежата със един ключ. За определянето на намотките - замервам съпротивлението на двете и тази с по-ниското е работната.

За да обърна посоката на движение само не разбрах - Просто обръщам изводите на работната (1) и (2) към фаза и нула съответно? Пусковата въобще не играе роля?

Извинявам се предварително за тъпите въпроси, но по-добре тъп и сигурен от тъп и със изгорял мотор :D

Мерси.
ESPACE - майстор
Наполовина си разбрал само. Ако не включиш пусковата намотка, ще трябва ръчно да му помагаш да тръгне. Кеф ти в едната посока, кеф ти в другата. Ако искаш сам да тръгва, че и да го реверсираш вече нещата са по различни.

Тема "Подвързване на мотор от стара пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: