Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
имаме една стара перална машини зануси, при която се появи странен проблем. Помпата, като че ли работи, защото пълни вода и източва, но не тръгва. Не знам, на какво може да се дължи проблемът, но ако някой може да даде някакви насоки, ще съм благодарен.
GalinBelos - специалист
Я обясни по точно какво прави пералнята - пълни вода , не тръгва и сама източва водата, или пълни вода , не тръгва и ти я превключваш на изпомпване ? Не е лошо да напишеш и пълният модел на пералнята .
DundyTheCroc - майстор
Малко не е ясно, пълни, но не върти и после изпомпва, така ли е? До какво ниво пълни вода? Предполагам има проблем с датчика за ниво на водата, или е скапан, или му е запушена тръбичката.
nautilus33 - майстор
Объркал съм марката. Пералнята е зероват амбра 141. Прави си всичко какт трябва, само дето барабана не върти :)
Пълни с вода, после източва...
Gnus - специалист
Изходящият маркуч на каква височина е?
GalinBelos - специалист
Провери си четките на мотора, най-вероятно са свършили .
nautilus33 - майстор
Утре ще я отвориме да видим, иначе маркучът е на 50см над пода.
volf - специалист
Не знам за амбра-141, но 140 не е с четков двигател.
lov - майстор
Та най накрая след много гадаене ще се окаже без ремък :lol:

И един съвсем приятелски съвет. Отваряш снимаш показваш пишеш точния модел иначе няма кой да ти помогне. Тука не сме врачки и баячки да гледаме по телефона. Щото ако беше така и дофторите нямаше да си правят кабинети и щяха да лекуват дистанционно.
nautilus33 - майстор
И така, ремъкът беше се откачил и паднал зад колелото. Закачихме го отново и пуснахме пералнята празна. Повъртя малко и всичко беше наред. Сега я пуснахме с дрехи и след малко ремъкът падна. Сложих го отново, но пак същото, като винаги пада зад колелото. Качил съм снимки, за по-нагледно.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Тема "Проблем с пералната машина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: