Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Бойлера ще се топли предимно от котел и от слънчеви панели и примерно градусите на водата паднат под 40 да може да се затопли чрез ел.нагревателите.бойлера е 7 kw sunsystem (300 или 400 л. ще излъжа) и се захранва с 3 фази и земя към корпус. ще се използва в голяма къща която ще се дава под наем.
постарах се 1 към 1 да нарисувам всичко.
Надявам се да се разбере..
Прикачен файл:
Untitled1.jpg
emil679 - специалист
Помощ! Управление бойлер.Намирате ли грешки ?

Да ,намирам грешки.
moimoimoi - майстор
къде е юпс-а на помпата
1115 - специалист
neireich9999 написа:
Бойлера ще се топли предимно от котел и от слънчеви панели и примерно градусите на водата паднат под 40 да може да се затопли чрез ел.нагревателите.бойлера е 7 kw sunsystem (300 или 400 л. ще излъжа) и се захранва с 3 фази и земя към корпус. ще се използва в голяма къща която ще се дава под наем.
Надявам се да се разбере.

Къде е смисъла на предпазители 40А последователно с предпазители 32А ?
Предпазител 10А за управляващата верига на контактор? Малко е множко, а и не се прави така.

Слагаш един главен прекъсвач отвън на тъблото. Трифазен автоматичен предпазител за нагревателите + 1 монофазен 10А за помпата, оперативните вериги и осветителното тяло.
1115 - специалист
Дублирано....за триене.
valentino76bs - майстор
Един въпрос тъй като т.з. ти е в опер. верига ако ти залепне контактора какво ще се случи :) ?
fox_vt - майстор
Ще избие възвратния клапан.
ky-kyy - майстор
neireich9999 написа:
Надявам се да се разбере..
Прикачен файл:
Untitled1.jpg
Вярно, че форумът се казва "Направи сам", но все пак не е - "Убий се сам". Без да изпадам в подробности, още като погледнах картинката, която си начертал, ми стана ясно, че електротехниката е непозната за теб. Просто си плати, на правоспособен ел.техник, да ти свърже, както повелява науката бойлера и си се къпи дълги години.
moimoimoi - майстор
ky-kyy написа:

Вярно, че форумът се казва "Направи сам", но все пак не е - "Убий се сам". Без да изпадам в подробности, още като погледнах картинката, която си начертал, ми стана ясно, че електротехниката е непозната за теб. Просто си плати, на правоспособен ел.техник, да ти свърже, както повелява науката бойлера и си се къпи дълги години.

опита се да помогнеш ли ? :? без да изпадам в подробности, накратко не ти се получава
fox_vt - майстор
Както каза колегата 1115 предпазителите са излишно много,не е опасно просто е излишно.Въпросът обаче със термозащитата не е за подценяване.В случая тя ще пази единствено ако залепне терморегулатора но не и ако залепне контактора (досега не съм видял залепнал контактор ама знае ли човек)Обаче тук имаш трифазна верига и за мен има само два варианта за надежна защита.Първия е да се сложи термозащитата на общата точка на нагревателите преди нулата,трябва обаче да е съобразена със ампеража.Второто и по скъпо втори контактор който се управлява от термозащитата и е постоянно включен.

Тема "Помощ! Управление бойлер.Намирате ли грешки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: