• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте ще съм ви много благодарен ако може да ми помогнете със следното

Може ли някой да ми каже какво е най добре да използвам ако искам да намаля тока до големината която ми е необходима
дали да ползвам реостат или нещо друго /трябва ми некоя маймуна с която да намала тока като тока който се подава да е без значение стига да е с големина над тази която ми трябва ето и пример

Да кажем че ми е необходим ток 20A а от захранването ми идват 60 - 80A DC от акумулатор/и трябва ми нещо с което да намаля тока до необходимата стойност но и същевременно да поддържа тази стойност до тогава докато има от къде да се подава
и не постоянно токов генератор не е опция
Също така какъв понижаващ трансформатор да ползвам за да намаля напрежението пак от Х V до пак стойност която ми е необходима

Трябва ми да намаля напрежението отделно от тока защото необходимото ми напрежение трябва да е с непроменлива стойност докато големината на тока ще се променя всеки път когато реша

Мерси предварително
hidrazin - майстор
Я пробвай пак. Какъв ток, какво напрежение, какво ще захранваш?
Нещо бобът ми (оня шарения) стана много скъп.
:partyman:
moimoimoi - майстор
чакаш да се изтощи акумулатора и тогава и тока и напрежението ще се намалят
ако ти трябва по високо напрежение или повече ток го слагаш да зарежда и готово :weedman:

а може би ти трябва нещо подобно лабораторно захранване, само не знам дали не търсиш по мощно http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 8+MPS3003S
или

https://vikiwat.com/tec-df1730sl-5a.html
Последна промяна от moimoimoi на пет ное 13, 2015 9:31 pm, променено общо 3 пъти.
AAsat - специалист
Устройството, което напълно отговаря на изискванията от първия пост се нарича универсален намалител на ток и напрежение.
AAsat написа:
Устройството, което напълно отговаря на изискванията от първия пост се нарича универсален намалител на ток и напрежение.
Най вероятно това ще ми е необходимо но вече казах че ми е трябва да ги намаля по отделно или първо намалявам напрежението до необходимата големина после и тока но напрежението да бъде константа а тока да е променлива или ако се наложи да мога да вдигна големината на тока
Как му е точното наименование на този намалител има ли от къде да се вземе /купи
AAsat - специалист
Мястото, от където се вземат подобни джаджи е описано в книгата "Пикник край пътя" - нарича се "Зоната".
А иначе - няма как да се регулират независимо напрежението върху товара и тока през него. Едно не толкова абстрактно техническо описание на проблема би улеснило решаването му.
hidrazin - майстор
Що бе? Ами ако използва трансфуктор? За предпочитане континиуумен. Или гравицапа? :?
Поне гравицапата е достатъчно мощна и може да се регулира плавно!
:partyman:
solar_entusiast - специалист
За да не ви се подиграват хората, това в този форум си е нормално.
Вземе прочетете какво гласи закона на Ом и връзката между ток, напрежение и съпротивление.
И от там може да видите, че няма как да промените едната величина без да се измени и някоя от другите.
moimoimoi - майстор
а как ще коментираш следната V-A графика

Прикачен файл

figura75.jpg
figura75.jpg (60.17 KиБ) Видяна 1364 пъти
AAsat - специалист
solar_entusiast написа:
За да не ви се подиграват хората, това в този форум си е нормално.....
Аз поне се извинявам ако това, което съм писал изглежда подигравателно. Просто така зададения въпрос и последващото продължение провокират и подобен тип отговори. Да се надяваме че автора носи на шега и не се е обидил. Ако наистина опише по-разбираемо проблема си, вероятно ще получи по-адекватен отговор.
  • 1
  • 2

Тема "Малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: