Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stanio.turbinata - помощник
Първо здравейте на всички!Нов съм във форума,но така е докато човек не опре до търсенето на някаква помощ за нещо което не разбира. :)

И нека потърся помощта за която моля.Въпроса ми е:

Купих си един асинхронен двигател който първо ми направи впечатление,че е без пусков и работен кондензатор а е 3кв.Има ли такива мотори на които не им трябват такива кондензатори?Ако приемем,че всичко си е наред с него да попитам вторият по важен въпрос.Ето това пише на него:

Изображение

Въпроса ми е следният:Този мотор,в монофазна мрежа ще вади ли тия 3кв мощност или те се отнасят за свързването му в трифазна мрежа?Идеята ми беше да си купя монофазен мотор с мощност над 3кв,ноо дали съм сбъркал?Имам и още въпроси но те са свързани с вашите отговори такаче ще поизчакам.

Благодаря предварително!

От един колеха от.форума разрах че.мотора си е трифазен :cry: Сега за да го подкарам на монофазна мрежа трябвали кондензатори.За работния ясно,ама за пусковия как и откъде да му извадя кабели :cry: моля помагайте че ми писна с тия мотори :cry:
moimoimoi - майстор
и какво ще задвижваш с този мотор?че ако се пусне в монофазна мрежа 230 волта и мощноста и въртящия момент намаляват

Прикачен файл

att-43afd4c7d12c8220V.gif
att-43afd4c7d12c8220V.gif (9.93 KиБ) Видяна 2231 пъти
За подемник става на въпрос. :( значи силата му ще намалее на около 0,5-0,6 от посочената тъй ли? :( ...Ццц....хайде пак на филма :( ....Добре а ако си намеря монофазен 3кв ще е по мощен от този пуснат на 220в нали така?А и друг въпрос на който не намерих отговор....колкое тавана в мощност на монофазните двигатели?...Вчера някво китайче гледах 5,5 квт?!?...нещо съмнително ми се стори?

Благодаря.
moimoimoi - майстор
4kw
http://mmotors.eu/index2.php?page=shop. ... &Itemid=64
щом е за подемник гледай да може да се реверсира, че някой са само една посока на въртене,т.е. не са им изкарани всички изводи на намотките
Ами аз намерих преди малко един монофазен 3квт ама е с пусков кондензатор 126-156мф и работен 100мф?Не трябва ли да са по големички?...с центробежен ключ е,реверсионен.

Благодаря!
moimoimoi - майстор
на табелката двигателя производителя трябва да е написал колко големи трябва да са кондензаторите
valentino76bs - майстор
stanio.turbinata написа:
За подемник става на въпрос. :( значи силата му ще намалее на около 0,5-0,6 от посочената тъй ли? :( ...Ццц....хайде пак на филма :( ....Добре а ако си намеря монофазен 3кв ще е по мощен от този пуснат на 220в нали така?А и друг въпрос на който не намерих отговор....колкое тавана в мощност на монофазните двигатели?...Вчера някво китайче гледах 5,5 квт?!?...нещо съмнително ми се стори?

Благодаря.
За подемник обаче до колко тона и как ще вдигаш лапите!
moimoimoi написа:
4kw
http://mmotors.eu/index2.php?page=shop. ... &Itemid=64
щом е за подемник гледай да може да се реверсира, че някой са само една посока на въртене,т.е. не са им изкарани всички изводи на намотките
Ако е с помпа хидравлична не му трябва реверс ,има много начини за вдигне лапите с червяци,редуктори вериги на двете колони мотори и т.н.
Този какъв е ЩЕ Е?
Извинявам се....винтов е...иии май си му трябва силица щото глефам оригинално си е бил 100% трифазка :( ....2500кг му дават...мисля за редуктор ако не му стига силицата?
valentino76bs - майстор
Предполагам нямаш трифазен ток? Имаше някакви 3кв монофазни мотори в нета трябва да се разровиш аз лично не съм виждал!
Иначе тея магарии от трифазен на монофазен тук малко.... :? И внимавай трябва да му направиш всичките защити и стопери ,че в голям филм може да се вкараш..
Ако не бързаш може да видя долу горе при тоя тонаж някъде из сервизите дали има с монофазен мотор и каква е мошността .Дали има смисъл да се занимаваш де...Иначе с монофазни мотори но с хидравлични помпи бол скоро свързвах един такъв даже нещо ми се върти в главата ,че беше малък под 2кв а пък номиналния ток 20 А та се зачудих малко....
Еми то и по слаб ще свърши работа,ме поразгледах за редуктори и начерих подходящ с около 4:1 редукция.Е вярно така е вдига четвърт по бавно,но мощно.Ам и ако взема около 3000оборота мотор с редуктора ще сваля на дваш по бавно вдигането щот оригиналния мотор разбрах е бил на около 1400об мин.Нещо такова ми се върти вече в главата че ми писна купувам моторидет не стават и се чудя ко ги прая после :( .А някой има ли схем на монофазен мотор с пусков и работен кондензатор как точно е щото тоя дет го намерих нещо май е пообъркано :?

Тема "Въпрос за асинхронен двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: