Първо здравейте на всички!Нов съм във форума,но така е докато човек не опре до търсенето на някаква помощ за нещо което не разбира. 
И нека потърся помощта за която моля.Въпроса ми е:
Купих си един асинхронен двигател който първо ми направи впечатление,че е без пусков и работен кондензатор а е 3кв.Има ли такива мотори на които не им трябват такива кондензатори?Ако приемем,че всичко си е наред с него да попитам вторият по важен въпрос.Ето това пише на него:

Въпроса ми е следният:Този мотор,в монофазна мрежа ще вади ли тия 3кв мощност или те се отнасят за свързването му в трифазна мрежа?Идеята ми беше да си купя монофазен мотор с мощност над 3кв,ноо дали съм сбъркал?Имам и още въпроси но те са свързани с вашите отговори такаче ще поизчакам.
Благодаря предварително!
От един колеха от.форума разрах че.мотора си е трифазен
Сега за да го подкарам на монофазна мрежа трябвали кондензатори.За работния ясно,ама за пусковия как и откъде да му извадя кабели
моля помагайте че ми писна с тия мотори 

И нека потърся помощта за която моля.Въпроса ми е:
Купих си един асинхронен двигател който първо ми направи впечатление,че е без пусков и работен кондензатор а е 3кв.Има ли такива мотори на които не им трябват такива кондензатори?Ако приемем,че всичко си е наред с него да попитам вторият по важен въпрос.Ето това пише на него:

Въпроса ми е следният:Този мотор,в монофазна мрежа ще вади ли тия 3кв мощност или те се отнасят за свързването му в трифазна мрежа?Идеята ми беше да си купя монофазен мотор с мощност над 3кв,ноо дали съм сбъркал?Имам и още въпроси но те са свързани с вашите отговори такаче ще поизчакам.
Благодаря предварително!
От един колеха от.форума разрах че.мотора си е трифазен