Здравейте,имам LED крушки,които трептят като се включат. Някои веднага,други със закъснение.
Някой,ако има опит нека сподели! Благодаря! 
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Владиславов
- напреднал
10 мнения в "LED лампи"
zz_stefanov
- майстор
Точно това е въпроса - какви са.
Вчера пуснах една нова на място където преди това обикновената се димираше директно с един диод. Няма никакво трептение и работи без проблем. Няма разлика дали е през диода или без него. Та се замислям, че лампата може да работи и на 110V независимо че пише само 230V
Вчера пуснах една нова на място където преди това обикновената се димираше директно с един диод. Няма никакво трептение и работи без проблем. Няма разлика дали е през диода или без него. Та се замислям, че лампата може да работи и на 110V независимо че пише само 230V
Lisko
- майстор
Купих няколко от тия "крушки" за габаритите на колата. След като поработят месец-два и започват да мигат по един ужасен начин. Понякога мигането минава в едвам тлеене на всичките диоди, друг път някой/някои започват да светват по-слабо или по-мощно.
Снимах един кратък клип където се вижда. Кво е тва чудо ?
Четири крушки бях взел (вярно - на абсолютна безценица) и четирите са боклук. Диодите както се вижда са 5050
Снимах един кратък клип където се вижда. Кво е тва чудо ?
Четири крушки бях взел (вярно - на абсолютна безценица) и четирите са боклук. Диодите както се вижда са 5050
toolegittoquit
- майстор
Lisko написа:След като поработят месец-два и започват да мигат по един ужасен начин...Мигат ли - диодите си отиват.
kozl
- майстор
Тоя дето мига е на плочка за мебелна луна. На плочката са 10-а LEDчета и само едно мига. Ползват 12 волта през грец и са на няколко паралелни групи последователно свързани през съпротивление. Захранването е за LED.
И мига само един в групата
И не винаги мига. Като влезе в режим " гасне - изгасне" тогава че го менкам 
И мига само един в групата
DMN
- майстор
Аз пък съм си сложил светодиодни дневни светлини на колата. С по 24 светодиода е всяка. От известно време на едната светодиодна светлина започнаха да мигат две двойки по два светодиода. Понякога пък въобще не светят(същите двойки) или пък мъжделеят бързо мигайки. Но беше проникнала влага и в двете диодни светлини, и аз го отдадох проблема на това, но пък на другата диодна светлина си светят всичките светодиоди без такива проблеми
Лошото е, че не подлежат на отваряне(ще ги отворя, но после за нищо няма да стават
), иначе бързо щях да разбера какъв е проблема - дали е от диодите, от някаква корозия или от влиянието на влагата върху електрониката(щото имат електроника вътре).
Докато накрая се светнах, че проблема е от топлината отделяна от дългите светлини и от там прегряване(опичане) на светодиодните габаритчета. Така че имай предвид топлината, която се отделя от другите крушки във фара като възможна причина.
Lisko написа:Купих няколко от тия "крушки" за габаритите на колата.Един въпрос - къде във фара се намират габаритите? Ще ти кажа защо питам. На моята кола дългите и късите светлини са в отделни секции, но габаритчето е в секцията на дългите светлини. А там е халогенна крушка, която отделя топлина. Като купих колата(втора ръка), габаритите бяха със светодиодни крушки(оригинално обаче трябва де е с обикновени крушки с жичка) но и двете светодиодни крушки не светеха. За мен беше много чудно как така и двете са изгорели заедно
Lisko
- майстор
DMN написа:Аз пък съм си сложил светодиодни дневни светлини на колата. С по 24 светодиода е всяка. От известно време на едната светодиодна светлина започнаха да мигат две двойки по два светодиода. Понякога пък въобще не светят(същите двойки) или пък мъжделеят бързо мигайки. Но беше проникнала влага и в двете диодни светлини, и аз го отдадох проблема на това, но пък на другата диодна светлина си светят всичките светодиоди без такива проблемиТвойто мигане май е точно като мойто - почнали са да си отиват.Лошото е, че не подлежат на отваряне(ще ги отворя, но после за нищо няма да стават
), иначе бързо щях да разбера какъв е проблема - дали е от диодите, от някаква корозия или от влиянието на влагата върху електрониката(щото имат електроника вътре).
Lisko написа:Купих няколко от тия "крушки" за габаритите на колата.Един въпрос - къде във фара се намират габаритите? Ще ти кажа защо питам. На моята кола дългите и късите светлини са в отделни секции, но габаритчето е в секцията на дългите светлини. А там е халогенна крушка, която отделя топлина. Като купих колата(втора ръка), габаритите бяха със светодиодни крушки(оригинално обаче трябва де е с обикновени крушки с жичка) но и двете светодиодни крушки не светеха. За мен беше много чудно как така и двете са изгорели заедноДокато накрая се светнах, че проблема е от топлината отделяна от дългите светлини и от там прегряване(опичане) на светодиодните габаритчета. Така че имай предвид топлината, която се отделя от другите крушки във фара като възможна причина.
За топлината - не е от други крушки, може да е от себе си обаче. Тия влизат в собствена "кутийка" която е затворена отвсякъде. Това, че другия модел, който купих не гори може да е от по-добро качество, а може и да е от по-малко топлина отделяна от другите диоди.
За тавана и за багажника съм взел едни дето са 9 броя 5630/5730 на една плочка. Те се държат добре.
Тема "LED лампи" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература