• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stanetzz - специалист
На вътрешното тяло на климатик ОСАКА му блокираха лагерите на електродвигателя, който върти перката. След смяна на лагерите се оказа, че турбината започна да върти в обратна посока, т.е. вместо да засмуква студения въздуха, минаващ през питата и да го бута надолу, към стаята, та засмуква отдолу, и блъска КЪМ питата. Двигателят е безчетков, а познанията ми в тази област са ограничени.
Моля, разгледайте снимките , които прилагам по-долу, и споделете- може ли с промяна в свързването на кабелите, да се промени посоката на въртене?
Благодаря за коментарите.

Прикачен файл

IMG_20170428_160232 (Copy).jpg

Прикачен файл

IMG_20170425_161224.jpg
lov - майстор
При събирането се завъртели ротора на обратно спрямо статора. С жиците няма как да стане щото има вътрешни връзки. Само разглабяне му е спасението.
sian - специалист
Ако е възможно обърнете статора., вместо ротора.
lov - майстор
У наше село на т'ва му викат
-не врат ами шия :lol:
То е ясно че при събирането не са внимавали и са завъртели едно от двете на обратно но от снимката не може да се разбере кое. Добре че поне табелката се види да се разбере какво е двигателчето и да се види че не е трифазно.
kolev_k - специалист
sian написа:
Ако е възможно обърнете статора., вместо ротора.

Каква е разликата дали ще обръщаш статор или ротор?Обръща се едното спрямо другото.После при монтажа заради куплирането с перката,ротора е в правилно положение,а статора се оказва обърнат.
fox_vt - майстор
Ротора при тези мотори не може да бъде обърнат, най вероятно статора е завъртян.
stanetzz - специалист
lov написа:
При събирането се завъртели ротора на обратно спрямо статора. С жиците няма как да стане щото има вътрешни връзки. Само разглабяне му е спасението.
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:

Благодаря! Вече всичко е наред, поправих си грешката.
Кой да гледа при разглобяването, че корпусът на двигателчето е симетричен от двете страни, а роторът влиза и така, и иначе?
sian - специалист
lov написа:
У наше село на т'ва му викат
-не врат ами шия :lol:
То е ясно че при събирането не са внимавали и са завъртели едно от двете на обратно но от снимката не може да се разбере кое. Добре че поне табелката се види да се разбере какво е двигателчето и да се види че не е трифазно.
На колегата му е много смешно и забавно.....
У наше село му викат, присмяла се куката(s) на бастуна че е крив...
Също съм чул да казват, ако не можеш да помогнеш не пречи....
valentino76bs - майстор
sian написа:
На колегата му е много смешно и забавно.....
У наше село му викат, присмяла се куката(s) на бастуна че е крив...
Също съм чул да казват, ако не можеш да помогнеш не пречи....
И след два месеца тая тъпня ли измисли?
lov - майстор
Не му обръщай внимание. Щом и след два месеца му роди главата само това явно толкова си може. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Промяна посоката на въртене на безчетков електродвигател?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: