Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
svsh.64 - помощник
Здравейте. Сигурен съм че тази тема не е нова в този форум и все пак ще я подхвана отново. Някой можели да ми каже как да изчисля броят намотки и диаметър на проводника за електромагнит който е със сърцевина 30мм. от инвар макара от текстолит и работи на 220-230v. Идеята е да може да повдига поне 50кг.
hidrazin - майстор
Имаш си тема. Това новото е спам.
:partyman:
al4o - специалист
hidrazin написа:
Имаш си тема. Това новото е спам.
:partyman:
Ми ти го уплаши в предишната :-D То и това моито е спам и мода спокоино може да го затрие :partyman:
angelfilev - специалист
svsh.64 написа:
Здравейте. Сигурен съм че тази тема не е нова в този форум и все пак ще я подхвана отново. Някой можели да ми каже как да изчисля броят намотки и диаметър на проводника за електромагнит който е със сърцевина 30мм. от инвар макара от текстолит и работи на 220-230v. Идеята е да може да повдига поне 50кг.
svsh.64, силата на задържане на електромагнита зависи не само от магнитния поток т.е. ампернавивки, но и от конструкцията му. Имаш ли ограничения за диаметъра и дължината на бобината? Засега не знаем какви ограничения имаш.
Ясно е, че умни формули годни за всички случаи в живота няма да ти свършат работа. Може с общи усилия да намерим приемливо решение.
svsh.64 - помощник
Желателно е диаметърът му да не надвишава 70 максимум 100мм. Дължина толкова колкото е необходимо за да събере нужният брой навивки. Ако и консумацията му не надвишава 600-700ма би било чудесно.

Тема "искам да си направя електромагнит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: