Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Владиславов - напреднал
Здравейте,имам LED крушки,които трептят като се включат. Някои веднага,други със закъснение. :? Някой,ако има опит нека сподели! Благодаря! :drinkers:
hidrazin - майстор
Трептят постоянно ли? За какво напрежение са и кой е производителя, модела...
:partyman:
zz_stefanov - майстор
Точно това е въпроса - какви са.
Вчера пуснах една нова на място където преди това обикновената се димираше директно с един диод. Няма никакво трептение и работи без проблем. Няма разлика дали е през диода или без него. Та се замислям, че лампата може да работи и на 110V независимо че пише само 230V :)
Lisko - майстор
Купих няколко от тия "крушки" за габаритите на колата. След като поработят месец-два и започват да мигат по един ужасен начин. Понякога мигането минава в едвам тлеене на всичките диоди, друг път някой/някои започват да светват по-слабо или по-мощно.
Снимах един кратък клип където се вижда. Кво е тва чудо ?
Четири крушки бях взел (вярно - на абсолютна безценица) и четирите са боклук. Диодите както се вижда са 5050
toolegittoquit - майстор
Lisko написа:
След като поработят месец-два и започват да мигат по един ужасен начин...
Мигат ли - диодите си отиват.
kozl - майстор
А имам един де мига от неколко години и ич не сака да си оди, само ме дразни. И не си е отишъл щото я не сам се накумил да му посоча изхода :wink:
Lisko - майстор
Тая дето направих "от две - една" изведнъж спря съвсем. Ядосах се и я смених с жичкова - въпросната стая има нужда от лампа най-много 10 минути на ден.
kozl - майстор
Тоя дето мига е на плочка за мебелна луна. На плочката са 10-а LEDчета и само едно мига. Ползват 12 волта през грец и са на няколко паралелни групи последователно свързани през съпротивление. Захранването е за LED.
И мига само един в групата :? И не винаги мига. Като влезе в режим " гасне - изгасне" тогава че го менкам :lol:
DMN - майстор
Аз пък съм си сложил светодиодни дневни светлини на колата. С по 24 светодиода е всяка. От известно време на едната светодиодна светлина започнаха да мигат две двойки по два светодиода. Понякога пък въобще не светят(същите двойки) или пък мъжделеят бързо мигайки. Но беше проникнала влага и в двете диодни светлини, и аз го отдадох проблема на това, но пък на другата диодна светлина си светят всичките светодиоди без такива проблеми :? Лошото е, че не подлежат на отваряне(ще ги отворя, но после за нищо няма да стават :-D ), иначе бързо щях да разбера какъв е проблема - дали е от диодите, от някаква корозия или от влиянието на влагата върху електрониката(щото имат електроника вътре).
Lisko написа:
Купих няколко от тия "крушки" за габаритите на колата.
Един въпрос - къде във фара се намират габаритите? Ще ти кажа защо питам. На моята кола дългите и късите светлини са в отделни секции, но габаритчето е в секцията на дългите светлини. А там е халогенна крушка, която отделя топлина. Като купих колата(втора ръка), габаритите бяха със светодиодни крушки(оригинално обаче трябва де е с обикновени крушки с жичка) но и двете светодиодни крушки не светеха. За мен беше много чудно как така и двете са изгорели заедно :? Докато накрая се светнах, че проблема е от топлината отделяна от дългите светлини и от там прегряване(опичане) на светодиодните габаритчета. Така че имай предвид топлината, която се отделя от другите крушки във фара като възможна причина.
Lisko - майстор
DMN написа:
Аз пък съм си сложил светодиодни дневни светлини на колата. С по 24 светодиода е всяка. От известно време на едната светодиодна светлина започнаха да мигат две двойки по два светодиода. Понякога пък въобще не светят(същите двойки) или пък мъжделеят бързо мигайки. Но беше проникнала влага и в двете диодни светлини, и аз го отдадох проблема на това, но пък на другата диодна светлина си светят всичките светодиоди без такива проблеми :? Лошото е, че не подлежат на отваряне(ще ги отворя, но после за нищо няма да стават :-D ), иначе бързо щях да разбера какъв е проблема - дали е от диодите, от някаква корозия или от влиянието на влагата върху електрониката(щото имат електроника вътре).
Lisko написа:
Купих няколко от тия "крушки" за габаритите на колата.
Един въпрос - къде във фара се намират габаритите? Ще ти кажа защо питам. На моята кола дългите и късите светлини са в отделни секции, но габаритчето е в секцията на дългите светлини. А там е халогенна крушка, която отделя топлина. Като купих колата(втора ръка), габаритите бяха със светодиодни крушки(оригинално обаче трябва де е с обикновени крушки с жичка) но и двете светодиодни крушки не светеха. За мен беше много чудно как така и двете са изгорели заедно :? Докато накрая се светнах, че проблема е от топлината отделяна от дългите светлини и от там прегряване(опичане) на светодиодните габаритчета. Така че имай предвид топлината, която се отделя от другите крушки във фара като възможна причина.
Твойто мигане май е точно като мойто - почнали са да си отиват.
За топлината - не е от други крушки, може да е от себе си обаче. Тия влизат в собствена "кутийка" която е затворена отвсякъде. Това, че другия модел, който купих не гори може да е от по-добро качество, а може и да е от по-малко топлина отделяна от другите диоди.
За тавана и за багажника съм взел едни дето са 9 броя 5630/5730 на една плочка. Те се държат добре.

Тема "LED лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: