Здравейте. Имам една пещ за изпичане на прахова боя на която съм направил елементарно табло за регулиране на температурата.Принципа /най-общо/ е - фазата влиза в терморегулатора , излиза от релейния изход и влиза в един сериен ключ /за осветление/ и от там на два контактора който включват две групи с нагреватели. Чрез ключа просто мога да изключвам някоя от групите нагреватели , тоест регулатора да не я включва. Двете групи са с различни по вид контактори , единия като габарит е по-голям но и двата са предвидени за мощността на реотаните. Проблема е следния. Когато регулатора е включил реотаните и аз чрез ключа деактивирам малкия контактор , регулатора премигва а ако деактивирам големия контактор направо угасва терморегулатора и се рестартира. Ако деактивирам някоя група когато регулатора ги е изключил , няма проблеми но винаги трябва да изчаквам той първо да изключи
. Според мен искренето при изключването от ключа го смущава и електрониката му се рестартира. Мога ли да сложа някакво филтърче /предполагам/ и да реша проблема?