Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thebugger - специалист
Здравейте, вече като почти усъвършенствах ламповите усилватели, искам да пробвам и някакъв АМ приемник да си направя. Нещо съсвем просто. Един трептящ кръг и имам една лампа с два диода и един триод в нея (EABC80). Ще използвам диодната част като детектор и триодната част като нискочестотен предусилвател. Сега, до тук всичко е ок, но имам малко затруднения със трептящия кръг. Променливи кондензатори имам много, но бобината е малко сложна. Извадих от радиограмофон Латвия феритната пръчка, но никъде във спецификациите не виждам нищо да пише за нея. Как да определя колко навивки да направя около нея?
andro440 - майстор
Здравейте, вече като почти усъвършенствах ламповите усилватели, искам да пробвам и някакъв АМ приемник да си направя. Нещо съсвем просто. Един трептящ кръг и имам една лампа с два диода и един триод в нея (EABC80). Ще използвам диодната част като детектор и триодната част като нискочестотен предусилвател. Сега, до тук всичко е ок, но имам малко затруднения със трептящия кръг. Променливи кондензатори имам много, но бобината е малко сложна. Извадих от радиограмофон Латвия феритната пръчка, но никъде във спецификациите не виждам нищо да пише за нея. Как да определя колко навивки да направя около нея?[/quote]
За средновълнов приемник трябва да са две навивки - едната с променливия кондензатор е с около 70 навивки -а другата с 7 .Ти направо ме върна 40 години назад ..хахах
lyubohar - майстор
А какви станции ще хващаш?
То май няма вече български на средни вълни.

Тема "Лампов приемник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: