Здравейте, вече като почти усъвършенствах ламповите усилватели, искам да пробвам и някакъв АМ приемник да си направя. Нещо съсвем просто. Един трептящ кръг и имам една лампа с два диода и един триод в нея (EABC80). Ще използвам диодната част като детектор и триодната част като нискочестотен предусилвател. Сега, до тук всичко е ок, но имам малко затруднения със трептящия кръг. Променливи кондензатори имам много, но бобината е малко сложна. Извадих от радиограмофон Латвия феритната пръчка, но никъде във спецификациите не виждам нищо да пише за нея. Как да определя колко навивки да направя около нея?
Здравейте, вече като почти усъвършенствах ламповите усилватели, искам да пробвам и някакъв АМ приемник да си направя. Нещо съсвем просто. Един трептящ кръг и имам една лампа с два диода и един триод в нея (EABC80). Ще използвам диодната част като детектор и триодната част като нискочестотен предусилвател. Сега, до тук всичко е ок, но имам малко затруднения със трептящия кръг. Променливи кондензатори имам много, но бобината е малко сложна. Извадих от радиограмофон Латвия феритната пръчка, но никъде във спецификациите не виждам нищо да пише за нея. Как да определя колко навивки да направя около нея?[/quote]
За средновълнов приемник трябва да са две навивки - едната с променливия кондензатор е с около 70 навивки -а другата с 7 .Ти направо ме върна 40 години назад ..хахах