Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, онзи ден реших да монитрам шкаф на стената. Направих грешката да не проверя от къде минава кабела на климатика (от вътрешното към външното тяло) и стана късо съединение. Кабела е леко засегнат , климатика работи нормално но не знам дали да го оставя така като само го изолирам с изолирбанд. Моля за съвет :) :?
Прикачен файл:
IMG_5686-2.JPG
Kasap - специалист
Ако не си продупчил тръба, а само кабел няма проблем (за сега). :)
FM STEREO - специалист
На снимката се виждат два засегнати кабела,най добре е да се сменят,обаче виждам,че те не са в тръби, за това временно,докато ги подмениш може да се сложи разклонителна кутия за открита инсталация и в нея да се присъединят(наставят)кабелите с подходящи клеми,лустър или ваго,като се внимава да не се разменят!
nbr - специалист
На мен ми приличат на тръби за фреон
FM STEREO - специалист
Ако е в тръби може да се изтеглят нови.
toolegittoquit - майстор
И според мен това са тръби и да не вземе да изтече фреона на климатика. :sad:
FM STEREO - специалист
Никакви тръби не виждам аз, кабелите си лежат в мазилката,а от долу се вижда климатика,може и да греша,това може да каже само Mihi.
lyubohar - майстор
И аз не виждам ел.кабели.Само двете тръби за фреона покрити с изолация.
Добре е да се провери колко са наранени.И ако трябва да се ремонтират.
Как е станало късо нямам понятие.По тази снимка...
Andri01 - майстор
Пишещият нещо се е объркал !Ако при пробива е станало късо,климатика няма да работи! Друг е въпроса,че това май са медните тръби и ако дрелката ,с която е пробивал,нещо е "нефелит" ,може при засягането на тръбите да е произкрила малко. А той го е помислил за късо съединение.
shadow__01 - майстор
Колегите са прави, тръбите са. Ако е изтекъл фреона климатика ще работи, но без да затопля изобщо. При всички случаи ще трябва да се обажда на техниците да идват и ако се налага да ги запояват или както те си знаят. После ще трябва да плати и за ново пълнене с фреон.

Тема "Продупчен кабел на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: