Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,моля помогнете имам проблем с телевизор Самсунг le32a436t1dxxh.
Включва се работи 10 секунди и се изключва, светодиодът примигва 5 пъти
след което се включва и отново 10 секунди и спира.Картина ,звук, си е нормално.Когато го изключа от кабелната и от захранването за една седмица и заработва нормално, като от последното спиране минаха 6 мес. :sad:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Демек 6 месеца нямаш проблем?
Преди 6 мес. имах същия проблем и го оставих изключен за една седмица след което си работеше нормално.Сега след една седмица проблема си остава.Отворих го , кондензаторите не са надути ....аз съм дотук...
sstefanov - майстор
Идеята за сервиз не ти ли харесва?
kabalo86 - напреднал
захранването е колега масов проблем при самсунгите ....някой ден ще спре тотал
abracadabraabrac - специалист
Аз имам един Голдстар, кинескоп -бижу. Но се изключваше от вибрации. Запоих копчето за включване на постоянно. Оправи се. После платката почна да дава като на студена спойка. И взех че я понапънах малко с хартийки и подпори и сега работи.... Яд ме е че кинескопа е екстра но платката му сдаде вече багажа. А не знам дали в сервиз ще ми искат много пари и дали си струва. Та така, поотписал съм го все пак и се уча на него...
lovech2001 - специалист
Прав е колегата по горе, най-вероятно е платката за захранване.
Колко (големи) платки имаш в тв-то и колко кабела между платката за захранване и главната платка имаш?

Ако ти искат много пари за ремонт може да си купиш цяла платка за захранване от продавалника или e-bay, понякога излиза по-евтино от ремонт в сервиз.

Пробвай да го изключиш за час, после го включи пак, повтори процедурата няколко пъти, ТВ-то може пак да се позакрепи за няколко месеца.
kabalo86 - напреднал
Ако ти се занимава отвори го и провери захранването за подути кондензатори не е много сложно да ги смениш.

Тема "Проблем Самсунг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: