Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,

нашата фурна е AEG 41016 VH. Появи се следният проблем: между предната част на фурната и гърба има заварка. Тя корозира и на нейно място се появи дупка. Може ли да бъде ремонтирана, залепена или самата вътрешна част на фурната подменена?
Благодаря ви предварително!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Всичко може, въпрос е струва ли си и необходимо ли е
Печката работи безупречно и единствено това й е проблема. Иначе котлоните, фурната си работят, като нова е :) Въпросът е как да се ремонтира тази дупка, за да не стане по-голяма и да продължи корозията.
toolegittoquit - майстор
Няма проблем да се реже и презавари с друго парче ламарина или да се нитова, ако ще е за временно. Проблемът е каква боя да се ползва след това. Ето това вече не знам. Иначе да се изреже до здраво и да се обработи с преобразувател на ръжда - няма нищо сложно. За друга вътрешна част - не знам от къде ще намериш. Може би от някоя печка, която продават втора ръка на части. Какво ли не съм виждал да се продава на части.
Ами той проблемът е само вътре, в самата фурна, иначе отвън няма проблем. Благодаря за помощта :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
От какъв материал е? Ако е нещо емайлирано, не слушайте горния колега
Дупката пречи ли на работата на фурната?
lov - майстор
toolegittoquit написа:
Няма проблем да се реже и презавари с друго парче ламарина или да се нитова, ако ще е за временно. Проблемът е каква боя да се ползва след това. Ето това вече не знам. Иначе да се изреже до здраво и да се обработи с преобразувател на ръжда - няма нищо сложно. За друга вътрешна част - не знам от къде ще намериш. Може би от някоя печка, която продават втора ръка на части. Какво ли не съм виждал да се продава на части.
Тинки и после ще заприлича на циганско кюмбе. Там на фродо мой да си кърпиш с нитове колкото си искаш.

Тръгне ли ръжда оправия няма. Та ламарината си е прегоряла с времето. На по старите е емайлирана и всякаква интервенция като рязане дупчене и заваряване нарушава емайла. Тоест добавяне на нови огнища на корозия. Емайла не се различава кой знае колко по физични качества от стъклото. Много твърд но и трошлив. Дори да е с някаква тефлонова или термоустойчива боя нещата не са по различни. За някои от моделите се предлагат цели нови камери но цената в никакъв случай няма да ти хареса щото са на почти същата цена като на нова печка кат сложиш и труда. Намацаи там с някакъв преобразовател да се поспре малко и събирай стинки за нова. :)
Не мога да кажа от какъв материал е, нещо като тънка ламарина с незалепващо покритие. Не пречи на работата на фурната за този момент.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Първо правило на механиката, електрониката и на всяко друго нещо :-) Щом работи, не го ремонтираш!
toolegittoquit - майстор
lov написа:
Тръгне ли ръжда оправия няма. Та ламарината си е прегоряла с времето.
За да има дупки и да е тръгнала корозията, значи тая фурна вече си е изживяла живота и няма да мине толкова много, преди да се отпише.
От стара мома няма да стане млада булка. Но да има дупки и топлото да бяга, където не трябва - това вкарва в допълнителни разходи за електроенергия от топлозагуби.

Тема "Корозия на заварка във фурната" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: