Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
grace - специалист
Здравейте, имам проблем с такъв пускател, нещо не мога да го подкарам, въпреки че си работеше перфектно преди да го разкачам и закачам наново. Предполагам някаква жичка не е на мястото си. Ако някой има такъв пускател, ще се радвам да ми помогне.

Пускателя е същия както този в ляво на снимката,

http://img10.olx.bg/images_prodavalnikc ... rev007.jpg
hidrazin - майстор
Не си писал за колко волта е бобината. Предполагам за 380 ?
Ами погледни тук и си провери свързването.
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 59#p610995
:partyman:
grace - специалист
Да, 380 вата, пускам 380в мотор. Всичко си работеше както трябва, но трябваше да пробвам един друг мотор и го разкачах и сега да го върна и не работи. Като натисна с отвертка пластинката номер 10, машината тръгва. Но като сложа капака и натисна на зеления бутон нищо не тръгва.

Изображение

Изображение

Изображение
valentino76bs - майстор
Като натиснеш металната пластинка/ламаринка/ какво се случва?
stoy@n - специалист
Регулирай дължината на палеца на зеления бутон.
grace - специалист
Като натисна ламаринката нищо не се случва, но като сложа фазомер на изхода 11, 12 и 13, фазомера светва. Не вярвам да е до зеления бутон, защот него не съм го пипал, а плюс осещам как кликва ламаринката като го натисна.

Изображение
valentino76bs - майстор
grace написа:
Като натисна ламаринката нищо не се случва, но като сложа фазомер на изхода 11, 12 и 13, фазомера светва.
Светва ли ...ти да не си обърнал входа т.е. захранването да ти е от долна страна виж провери това.С фазомер ще се объркаш ,ако не можеш да разбереш по схемата как е свързването трябват по детайлни снимки на всеки кабел къде отива ако се е разкачило нещо и си го свързал не където трябва!
Дай един мост на 1 и 9 да видим дали щрака тоя контактор!
grace - специалист
Не е. Ето как е,

Изображение

Като натисна номер 10, мотора тръгва. Като натисна номер 15, нищо не се случва, но както казах, фазомера светва на изходните кабели към мотора (11, 12, 13).
Hoвoceлckи - майстор
Сработила/невъзстановила се защита. Първо пробвай с натискане на белия бутон. Той се ползва за изключване, но и за възстановяване на защитата. После откачаш червената жичка най-вляво, най-долу (горе отива отляво на бобината). Даваш я на болтчето над белия бутон ( входа на термозащитата). На този извод са долният край на пластинката за "пуск" (11) и помощният н.о. за самозадръжката. Ако тръгне и задържи - причината е защитата, ако - не, ще умуваме пак :-D
При това положение спиранено ще трябва да стане от изключвател преди пусканеля.
grace - специалист
Hoвoceлckи написа:
Сработила/невъзстановила се защита. Първо пробвай с натискане на белия бутон. Той се ползва за изключване, но и за възстановяване на защитата.
Натисках белия бутон няколко пъти, пуснах, и тръгна :)

Въпреки че и преди натисках червения бутон (който натиска белия) със затворен капак и не беше тръгнал.

И какво точно се е случило? И заради какво?

Благодаря ти много.

Тема "Пускател с контактор тип к25е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: