• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
milefox - помощник
Здравейте колеги,имам монитор за PC Samsung sync master 920 nw.От скоро се появи следния проблем:
Включвам монитора,работи си нормално без проблеми но като позагрее малко след десет минутки примерно и екаранa става черен.Изключвам го от бутона за вкл/изкл светва за 2 секунди и пак изгасва и докато не изстине пак не светва.Казаха ми че вероятно е от надути кондензатори.Отворих го и не установих надути или деформирани кондензатори.
Има ли някой на идея от какво може да е това изключване след 10 мин работа?
MamaMy - майстор
А когато светне, забелязва ли се червеникав фон в ъглите?
Когато даде черен екран, извади кабела от компютъра и виж дали ще изкара менюто с надпис, че няма сигнал!
milefox - помощник
Загледах се но не виждам червеникав фон в ъглите.След като отново се изключи монитора след 10 мин.работа издърпах кабела от компа и светна съобщението че е изключен кабела ,но пак за около 1-2 сек и екрана пак стана тъмен
1115 - специалист
Лампа или кондензатори.
Отваряй и сменяй.
Това е.
milefox - помощник
Смених днеска два които можах да намеря в магазина но няма разлика,а като ги гледам всичките са си добре.Нямат подуто или деформирано.Ако е лампа няма ли да светят останалите поне.А възможно ли е захранването на в инвертора да е проблема това синьото от снимката?
http://prntscr.com/aojedn
Съмняваха ме два от кондензаторите и ги смених на първата снимка са зелени на втората сменените-черни.
http://prntscr.com/aojakb
petromaniq - специалист
Не вярвам инвертора да не работи, поради някаква повреда и като му изключиш кабела да светне че няма сигнал и то за 2 секунди - не е кондензатори,
DMN - майстор
Пробвай монитора на друг компютър, може проблема да не е в монитора :) .
milefox - помощник
Това с другия компютър беше първото което направих след като се появи проблема,резултата беше същия. :sad:
DMN - майстор
milefox написа:
Това с другия компютър беше първото което направих след като се появи проблема,резултата беше същия. :sad:
Ми казвайте ги тия неща още в началото, да не пишем излишни мнения :-D .
ig_ivanov - специалист
milefox написа:
Загледах се но не виждам червеникав фон в ъглите.
Червеникаво е силно казано- монитора с 4 лампи, ако някоя от тях е тръгнала да си заминава- по-скоро фона ще е леееко розовеещ.
"Големият" кондензатор (легналия) как е? Ако и той е наред, вече нагазваме в по-дълбоки води- да се пробва монитора с друга матрица (панел) или с тестова лампа (извадена от друг панел) да се провери дали всички са наред.
  • 1
  • 2

Тема "монитор syncmaster 920nw - проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: