Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shodan - специалист
Здравейте колеги, някой от вас монтирал ли е конзола за външен контакт на така нареченита американска фасада, или сайдинг? Имам тука едно къщле, на което трябва да сложа такъв контакт, но ще имам право на един опит след като направя отвора за конзола. Каква конзола всъщност ще ми свърши работа, има ли специални за такива фасади? Такава за гипсокартон дали ще свърши работа?
Самата фасада е доста паянтова. Самата пластмаса е някаква мека и мисля, че беше турска. С две думи, супер зле е :)
Използвам също така момента за да ви попитам дали на пазара има бойлерно табло с две ключета на някоя от добрите марки?

Благодаря предварително на отзовалите се :-D
torbalan - Дървен философ
За сайдинга се прави скара през 60 см. Не е ясно колко има до стената.

Не знам дали има готово решение.

Ако решиш да опитваш сам - виж как са направени прозорците. Свършват в един профил.

Изображение

Изрязваш дупка със сантиметър по-голяма от консзолата, монтираш конзолата за стената с достатъчно дълги винтове с дюбели, анкери или каквото подходящо измислиш и ползваш въпросния профил да покрие изрязаното в сайдинга.
Самия профил се хваща за рамка, така че ще трябва да се измисли точно как да стане...

Всъщност, трябва да се повтори точно това, което е направено около прозореца, но в много по-малък мащаб.

Не знам дали ме разбра, но ще потърся снимки на подобни неща.
nikolov333 - майстор
Аз ако трябва да правя такъв финт, бих подложил дървени трупчета, хванати с дюбели към стената за основа и в тях ще фиксирам конзолата през дъното и с видии с широка равна глава, като копчетата за окачвачите на гипскартона.. :idea:
Трупчета, летви, подложки. Не ясно колко е разстоянието от сайдинга до стената. При мен варира от 5 см. до към 20 на места...

Изображение

Това е за прозорци и врати, но то е същото... Маалко прозорче :)

Тук показват два начина за ъгълчето - квадратно и ъглово

Изображение

Също така имай предвид, че по сайдинга се стича вода, когато вали дъжд. Тези J профили им се дава лек наклон, за да изтича водата в желаната от теб посока.
p.v.x - майстор
nikolov333 написа:
Аз ако трябва да правя такъв финт, бих подложил дървени трупчета, хванати с дюбели към стената за основа и в тях ще фиксирам конзолата през дъното и с видии с широка равна глава, като копчетата за окачвачите на гипскартона.. :idea:
+1

Конзолата да е влагоустойчива и при възможност метална.Тука се търси устойчивост в задната част на конзолата.

Има и решения за такива фасади , но те се залагат предварително.

http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3111-0028

http://www.cablecommerce.bg/shop/pdf/KE ... asheet.pdf
shodan - специалист
ААА благодаря за отговорите! Тези дългите конзоли са доста интересни! Но се зачудих след като вече е сложена фасадата как може да се бръкне за да си завъртиш винтовете като фиксираш конзолата. Айде, да кажеме, че с бургията ще може да се бръкне за да пробиеш, ама то е невъзможно да завиеш. Имайте предвид, че ще имам само една дупка и тя е за конзолата! Трябвало е да си ги заложа тия конзолки, докато го нямаше тоя сайдинг, тъпа работа. Май отивам на вариант някаква конзола с крачета да се захване здраво за тая пластмасата и ще кажа на моя човек като издърпва контакта да придържа, че ще измъкне всичко :-D Има и още нещо, което не съм уточнил, контакта няма да се намира на място, където ще го брулят дъждове. Свит е в терасата, но все пак ще сложа влагозащитен контакт.

ПП. И да добавя: тия ребра на тая фасада могат ли да се откачат? Това е друг начин, по който мога да стигна до стената.

ПП2. "Използвам също така момента за да ви попитам дали на пазара има бойлерно табло с две ключета на някоя от добрите марки?" :mrgreen:
Последна промяна от shodan на ср апр 06, 2016 1:12 pm, променено общо 2 пъти.
1. Намираш правоъгълна кутия, в която да монтираш конзолата.
2. Изрязваш правоъгълна дупка с размер 1 сантиметър или (малко по-малко) по-голяма от кутията. Сайдинга се реже лесно, когато е топло. Начертай си хубаво къде ще режеш.
3. Имаш достатъчно място да работиш. Измисляш как да укрепиш кутията и как да монтираш J профила на сайдинга. По принцип се прави рамка от летвички с размер малко по-голям от този на кутията, за която се хваща профила, а самата рамка се хваща за стената.
4. Правиш необходимите отвори за дюбели/анкери или каквото измислиш, за да хванеш кутията.
5. Монтираш J профила на сайдинга, така че размера на отвора да стане точно, колкото кутията.
6. Фиксираш кутията.
7. Монтираш си каквото ти трябва в нея.

Аз горе-долу така си го представям.

Може да се откачат, но май само отгоре надолу... Би трябвало всяко ребро да ехванато с "копчета" за скарата.
Две "дъски" са едно "ребро"
nikolov333 - майстор
shodan написа:
ААА благодаря за отговорите! Тези дългите конзоли са доста интересни! Но се зачудих след като вече е сложена фасадата как може да се бръкне за да си завъртиш винтовете като фиксираш конзолата. ...
Точно за това ти предложих с подложка от дърво. Можеш да си го изрежеш и кръгло ако искаш, после пробиваш дървото и през дупките с бургия за бетон в стената с тези..
Прикачен файл:
025 FSR 811.jpg
025 FSR 811.jpg (6.25 KиБ) Видяна 1665 пъти
shodan - специалист
Благодаря на всички ще измисля все нещо :)

Тема "Монтаж на конзола в американска фасада, как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: