Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hakama - специалист
Трябва да намеря части за един Панасоник от 1990,видео от 2000г и две перални на 10+ години (Кьотринг и Indesit WA 8 (IT) ) -програматори и нов маншон за индезита само.
Имаше май по-спец-ни форуми, бушона беше единия? :?
MamaMy - майстор
Те частите през годините в електрониката не са се сменили много. Просто станаха по-ненадеждни и по-малки. Виж, ако сменяш цели модули и платки тогава търсиш оригинални. Обръщаш се или към официалните сервизи за марките или търсиш втора употреба по съответния номер на платка модул и т.н. Ползвай Гугъл. Знае всичко
Antonii - майстор
Видеото, ако е Панасоник имам едно вкъщи за части от този период.
Кажете модела и какво точно търсите за него, може и да го имам.
hakama - специалист
NV-F 612 EE-K Panasonic
Една зъбчатка за вадене на касетата, имам снимка.
Antonii - майстор
Ок ще видя от мойто дали е същото, но ще стане след няколко дни, че в момента не съм в къщи.
nikolovvd - майстор
hakama написа:
и две перални на 10+ години (Кьотринг и Indesit WA 8 (IT) ) -програматори и нов маншон за индезита само.
Ако в Събота или Неделя ходя до село ще видя модела на пералнята. Индезит е и работеше до последно. По-миналата година я смених с по-новата от нас, защото купих нова за новото жилище през 2014 г. Пиши на лични какво те интересува, за да го снимам. Ако модела не съвпада може пък частите да са същите. По принцип Индезит са безпроблемни перални и 15-20 години са нормален експлоатационен срок за тях, ако не се пробие някъде казана от корозия.
Преди година подмених микровълновата с по-нов модел на идна и същата фирма. Оказа се, че дори програмата на процесора е същата. Само магнетрона бе по-мощен и дизайна изменен.
hakama - специалист
Индезита се оказа със изсосен мотор и лагери на барабана... тъй че отива към скрапта явно. Ще запазя люка и програматора само, ремъка също.

Тема "Части за стар ТВ и две перални - къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: