Здравейте, мисля да започна проект в който да си направя удобно захранване за лампови проекти. Идеята е напрежението да може да се регулира в определени граници, примерно 100-320V и да може да предостави до 100mA продължителен ток. Нивото на пулсациите не е важно, защото смятам доста добър П образен филтър да използвам, на който прикачам схемата. Предпочитам стабилизатора да е транзисторен,макар че имам голям набор от лампи, така че и лампов може. Токоограничаване мисля че ще трябва да има задължително. В общи линии ми трябва една не много сложна схема за стабилизация със някакво токоограничение. Също ако може да има няксква обратна връзка да не кляка много напрежението под товар, но това е най маловажно, винаги мога ръчно да регулирам. Информация относно елементите с които разполагам - Трансформатор Uизх - 270V, грец - 4х1N4007, Дросел - първичната на траф 6.6H/150mA/r-40ohm, Кондензатори - 8х47uF/450V, Транзистори, резистори и др. - Всякакви мога да намеря. За съжаление повече информация за трафа нямам, защото е някакъв много странен, като ръчно-навиван изглежда, но идва от радио Латвия и съдейки по лампите в това радио може би ще издържи до 100mA. На схемата съм обозначил първичното и вторично активно съпротивление на намотките.
Прикачен файл
М.png (26.26 KиБ) Видяна 1844 пъти
Последна промяна от thebugger на пет апр 08, 2016 4:50 pm, променено общо 1 път.