• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Здравейте колеги, трябва ми прецизно реле часовник на което да мога да му задам точни часове на включвания като включванията са с време не повече от 5 секунди около 8-10 на брой през деня.Часовника/ трябва да върви абсолютно точно с часа.Предложете идеи.....
moimoimoi - майстор
ползвал съм това за звукова сигнализация за започване и край на работния ден
http://www.tao-engineering.com/program- ... 15420.html точно това е с минимален интервал от 1 минута и затова му бях добавил още едно реле за време за около 4-5секунди

но има и модели с минимален интервал от 1 секунда и до 84 превключвания
http://www.filkab.com/files/category_fi ... 393_bg.pdf

примерно модел CCT15421 http://www.joiven-eshop.com/product/448 ... kanal.html
kabel96 - специалист
valentino76bs написа:
Здравейте колеги, трябва ми прецизно реле часовник на което да мога да му задам точни часове на включвания като включванията са с време не повече от 5 секунди около 8-10 на брой през деня.Часовника/ трябва да върви абсолютно точно с часа.Предложете идеи.....
1.Атомен часовник като на военните за синхронизация на пакетите данни.Плюсове-отговаря на всичките ти изисквания .Минуси :weedman: не можеш да си го позволиш.
2.Твоя най добър вариант който и аз съм ползвал е часовник който се сверява през GPS мрежата. :partyman:
valentino76bs - майстор
kabel96 написа:
valentino76bs написа:
1.Атомен часовник като на военните за синхронизация на пакетите данни.Плюсове-отговаря на всичките ти изисквания .Минуси :weedman: не можеш да си го позволиш.
2.Твоя най добър вариант който и аз съм ползвал е часовник който се сверява през GPS мрежата. :partyman:
Ами ако е в табло и в някоя фабрика дето има 1 милион кубика бетон с арматура над главата ти, :) Благодаря moimoi мисля ,че тези ще ми свършат работа!
fox_vt - майстор
И ще дадеш над сто лева за нещо което може да бъде едно от тези ТУК:? Колкото тези от 5 лева са прецизни толкова и онова другото.Прецизност се постига или с атомен часовник или със достъп поне до интернет и от там до атомен часовник.По прецизно ще ти е да сложиш един компютър там със програма за управление на релета който е свързан със интернет.
kabel96 - специалист
Защо тогава пускате теми с космически изисквания и само да си търкате клавиатурата като накрая си купувате нещо за 5 лева.Колегата по горе е много прав.Ако се беше позаинтересувал щеше да знаеш че тия точните тай мери имат тройна синхронизация LAN,DCF or GPS точно щото са правени да работят в кубици бетон.Кварцовите им генератори са високо точни с собствен подгрев и дори един месец да не се свърже не бяга повече от 1,5 секунди.А и цената им е повече от нормална 100 евро.
sirko - специалист
Ползвам CCT15421 за да си управялявам бойлера вече 4 години и работи точно, но за такава прецизност незнам, какво налага комутирането да е толкова точно?
valentino76bs - майстор
kabel96 написа:
Защо тогава пускате теми с космически изисквания и само да си търкате клавиатурата като накрая си купувате нещо за 5 лева.Колегата по горе е много прав.Ако се беше позаинтересувал щеше да знаеш че тия точните тай мери имат тройна синхронизация LAN,DCF or GPS точно щото са правени да работят в кубици бетон.Кварцовите им генератори са високо точни с собствен подгрев и дори един месец да не се свърже не бяга повече от 1,5 секунди.А и цената им е повече от нормална 100 евро.
Oooo простете за невежеството... не знаех ,че за един часовник да върви точно е космическо изисквание!
Колега ти да нямаш някаква дарба да пророкуваш,първо казваш ,че не мога да си го позволя второ казваш ,че ще купя такова за 5 лева къде съм го казал това не можах да разбера.... интересно!Ма то не е за мен или и тез дето е за тях и те не могат и т.н....хм може би дарба да...
И можеше без много излишни приказки да посочиш линк ако имаш преки наблюдение върху нещо подобно което ще свърши работа...а не да "търкаш" клавиатурата напразно.А това какво как и защо го пускам си е май джаб!
fox_vt написа:
И ще дадеш над сто лева за нещо което може да бъде едно от тези ТУК:? Колкото тези от 5 лева са прецизни толкова и онова другото.Прецизност се постига или с атомен часовник или със достъп поне до интернет и от там до атомен часовник.По прецизно ще ти е да сложиш един компютър там със програма за управление на релета който е свързан със интернет.
Колега надявам се имаш преки наблюдения върху шнайдерските релета за да твърдиш такова нещо ,че няма разлика между 5 и 140!
valentino76bs - майстор
sirko написа:
Ползвам CCT15421 за да си управялявам бойлера вече 4 години и работи точно, но за такава прецизност незнам, какво налага комутирането да е толкова точно?
Колега айде моля виж дали върви точно ,така ще имам най вярна представа дали е добро или е долу горе/ както казва fox/!
kabel96 - специалист
"Колега" виждам че имаш повече време от мен да търкаш клавиатурата аз сега имам 5 мин щото вали градушка отвън ще ти дам само жокер да си убиваш времето.Поздрави. :prayer: :supz: :drinkers:
http://www.ebay.com/itm/Theben-AG-Schal ... SwKtVWxZ3y

Прикачен файл

s-l500.jpg
s-l500.jpg (28.43 KиБ) Видяна 1621 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Часовниково реле!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: