• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Имам проблем с пералнята-Горение WA1422S.Изпълнява зададената програма,но само когато тя си иска.Какъв и е проблема?
rulom - модератор
Защо програматор? Програматора се троши последен в една пералня, естествено ако не му помогнеш като го завъртиш обратно.
Като за начало кажи на колко години е пералнята, нещо ремонтирано ли е, имало ли е други признаци на авария преди това.
А иначе първото което ми идва на ума е да се почисти и продуха тръбичката на ниворегулатора.Те са с 2-3 нива и ако има боклук по тръбичката регулатора не може да превключва на отделни режими, а пък програматора си върти и така се получава тоя ефект.
Почистване също и на цедката, както и да се обърне внимание бързо ли изхвърля водата или по-бавно, може да е заседнало нещо и по отводнителните тръби.
Justy - майстор
...А иначе първото което ми идва на ума е да се почисти и продуха тръбичката на ниворегулатора.Те са с 2-3 нива и ако има боклук по тръбичката регулатора не може да превключва на отделни режими, а пък програматора си върти и така се получава тоя ефект...

Най вероятна причина. Всяка програма започва с наливане на водо. Следващата стъпка се изпълнява при достигане на нужното ниво. Провери всички датчици за ниво.
LZ - специалист
Аз като съживявах Перла-та и монтирах няколко индикаторни лампи на различни точки в схемата. Две от тях са за ниво 1 и 2. Така веднага става ясно какво е положението.

Прикачен файл

tablo.JPG
tablo.JPG (6.51 KиБ) Видяна 2914 пъти
PCL82 - майстор
На моята пералня маркучът за чистата вода беше с филтър. Той се бе запушил и като го откачих от пералнята и пуснах водата капка не потичаше. Филтърът беше необслужваем, затова взех нов маркуч, без филтър и му сложих цетка в холендера.Пералнята тръгна.

Това го открихме с един техник.Той ми каза така за пералните: гледаш дали има папане на входа (ток и вода), проверяваш изхода и после посредта между тях.
нивомера имаркучето е проверено филтера сшто значи пералната е модел wa1422s gorene има и малко електроника вклуча темперетурата и исклуча кога то си реши плнене и испопване всьшто
mastora - напреднал
провери блокировката,пералнята с голямо копче в средата ли е защото много често се стопява самото копче
Justy - майстор
gote написа:
нивомера имаркучето е проверено филтера сшто значи пералната е модел wa1422s gorene има и малко електроника вклуча темперетурата и исклуча кога то си реши плнене и испопване всьшто
Човеко, вземи да пишеш на български. Заради такива писания ни взеха за мезе.
rulom - модератор
gote написа:
За друго което ти можеш да извършиш, не се сещам.Потърси човек който разбира от тия работи.Така с писания няма да стане.
  • 1
  • 2

Тема "Прроблем с Пералнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: