• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vnaumov - помощник
Ако сложа в единия край на предпазител и гребен и проводник напр. 4мм2, съединението здраво ли ще бъде?
Т.е. винтът от една страна на авт.предпазител ще затегне ли добре щифт на гребен и край на проводник?
valentino76bs - майстор
Стягай не бой се,иначе се ползват тези конектори за по дебел кабел!
Прикачен файл:
ecee914.jpg
ktamen - специалист
valentino76bs написа:
не бой се
Аз си признавам, че съм страхлив и не бих окуражавал така без да съм видял за какво става въпрос.
Дай снимка на предпазителя (да се вижда дупката) и на гребена.
valentino76bs - майстор
От това ли идва страха ти?
Прикачен файл:
DSC_0250.jpg
amdatlon - специалист
Може, края на проводника да го сгънеш U-образно и да го "сплескаш" с клещите, така че да влиза в отвора двойно, за по голяма площ.
mironcho - специалист
Може да стане, ама има едно ако - гребена да е от мед а не алуминиев. Ако е алуминий - или сменяш гребена или ползваш клемите, като показаните по-напред, но да са никелирани. Сгъването на кабела също е добра идея стига скобата, която ще се получи да се събира в отвора на автомата.
Chavdar0011 - помощник
Здравейте колеги!
Скоро смених старото табло с витлови предпазители с ново. От изхода на главния Ап(63А), към гребена на другите предпазители поставих проводник със сечение 4мм2 (с намерението да го сменя с по-голям, понеже тогава беше почивен ден и нямаше откъде да намеря друг). Та сега се чудя да го сменям ли въобще този проводник? Все пак дължината му е не повече от 10-15см. А знаете, че по стар български обичай, временните решения често остават за постоянно... :-D
nikolov333 - майстор
Сменяй го с 10мм2, колкото по-къс е проводника грее повече.. :idea:
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
... колкото по-къс е проводника грее повече..
Кво, кво ?
:partyman:
crez - майстор
nikolov333 написа:
колкото по-къс е проводника грее повече.. :idea:
С меден провидник ли ще го сменяш или с кантал :?
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на гребен и проводник в предпазител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: