Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Иван Златев - специалист
Здравейте,скоро разглобих стара пералня Аурика,моторите и работеха и ги прибрах.Но сега въпроса ми е как да свържа кондензатора за да се развърти сам мотора?
Това е кондензатора който е 10мкФ
Изображение
А това е мотора на центрофугата
Изображение
Изображение
Съпротивленията са:
1-2 --35ом
1-3--15ом
2-3--20ом
На номер 3 са два кабела с една кабелна обувка,пробвам да го пусна на 1 и 2 но се чува бучене и трябва да го завъртя на рака за да се развърти,по какъв начин да свържа кондензатора за да заработи нормално.
shotik - майстор
Ако не разбереш по схемата в показания сайт и някой не ти даде информация ,която да разбереш , до два дни ще видя как съм ги свързвал и ще ти пиша може и снимки да кача, сега не е при мен този електромотор.

Намерих една тема от преди известно време , прочети я има и схема има и напътствия

viewtopic.php?f=18&t=49346
shadow__01 - майстор
Иван Златев написа:
1-2 --35ом
1-3--15ом
2-3--20ом
На номер 3 са два кабела с една кабелна обувка,пробвам да го пусна на 1 и 2 но се чува бучене и трябва да го завъртя на рака за да се развърти,по какъв начин да свържа кондензатора за да заработи нормално.
Предполагам, че схемата е стандартна.
На 3 се свързва нулата.
На 1 - фазата.
Кондензатора между 1 и 2.
Иван Златев - специалист
По начина на shadow_01 стана моторчето се развъртя нормално,благодаря за помоща.Имам въпрос и към колегата shotik,видях темата в която показваш как си направил дърводелско стругче но с мотора за пералнята,как се държи по време на работа тормози ли се? все пак са слабички мотора за пералнята е 180W (ако не се лъжа) а този за центрофугата е 120W.
shotik - майстор
Иван Златев написа:
По начина на shadow_01 стана моторчето се развъртя нормално,благодаря за помоща.Имам въпрос и към колегата shotik,видях темата в която показваш как си направил дърводелско стругче но с мотора за пералнята,как се държи по време на работа тормози ли се? все пак са слабички мотора за пералнята е 180W (ако не се лъжа) а този за центрофугата е 120W.

За мен е добре , този материал ,който е показан е обработен без проблем .

Тема "Мотор от пералня Аурика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: