Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mldm - специалист
Имам пчелин-вила но нямам електричество.Необходимо ми е електричество с мощност около 600-800вата предимно за няколко ел.инструмента -зеге ъглошлайфче дрелка и малка центрофуга.Кой вариант ще ми предожите -агрегат или соларна система?
torbalan - Дървен философ
На няколко пчелина съм виждал соларни системи, но според мен с по-малка мощност...

Ако искаш да го направиш - няма какво да те спре. Няма и кой знае какво да ти предложим. Търсиш фирма, която предлага такива решения и действаш...

Ако искаш сам да го изграждааш - китайци, панели, железа, електрожен и т.н. :)
ktamen - специалист
Аз бих разровил жиците на алтернатора в колата и ще си изведа изводи от трифазния ток. После малко трафче и готово. Такова захранване става само за машинки, за които не е от значение честотата на тока. Ако машинките ти имат някаква електроника е възможно да се прецакат. Центрофугата, ако е с асинхронен двигател, няма да бачка. Или ще се върти с бесни обороти.
Агрегат или акумулатор с инвертор са по-културен вариант, ама мен ще ме мързи да ги разнасям.
Ако сложа соларна система, всяка вечер ще сънувам как някой я отнася.
Всъщност май става и само с мощен инвертор, който да се включва към акумулатора на колата.
lz1wvm - специалист
ktamen написа:
Аз бих разровил жиците на алтернатора в колата и ще си изведа изводи от трифазния ток. После малко трафче и готово....
A 50 херца как ще поддържаме.... :partyman:
ktamen - специалист
Изрично съм написал:
ktamen написа:
Такова захранване става само за машинки, за които не е от значение честотата на тока.
nikolov333 - майстор
hidrazin написа:
Агрегат.
:partyman:
+1.. инвертора му трябват и акумулатори.. :idea:
lz1wvm - специалист
ktamen написа:
Изрично съм написал:
ktamen написа:
Такова захранване става само за машинки, за които не е от значение честотата на тока.
Кой от изброените инструменти,които mldm иска да ползва,няма значение честотата.
Необходимо ми е електричество с мощност около 600-800вата предимно за няколко ел.инструмента -зеге ъглошлайфче дрелка и малка центрофуга.
ktamen - специалист
Вероятно всички ще си бачкат чудесно и с постоянен ток. Все пак няма как да съм сигурен без да съм ги виждал.
Инверторът сигурно може да се закачи за колата, ама за тази цена..........

Тема "Електричество за пчелин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: