• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
meraklia - напреднал
Здравейте, първо да се извиня ако темата ми не е за този раздел. Марката е е х-100 80 литров от завода Антон Димитров ( с Амоняк ) остават ми 2-3 месеца в квартирата за да се измеся, а той издаде багажа:( мой си е и сега го мисля ко да го правя. Проблема е следният : Камерата е студена само от горната среда, но не достатъчно за да се замрази, Бях го оставил празен за няколко дни и камерата се замрази само от горната страна, но като го напълних с продукти и сега не може да замрази камерата. Мисля си че може да е в термостата, но не съм сигурен. Въртя го, но ситуацията не се променя. Може ли нещо с амоняка да е станало и това да е причината. Дайте ми някакви съвети какво да направя. Благодаря предварително :)
Pavel - напреднал
Няма такава марка хладилник и такъв производител. Ако хладилникът е Мраз 80, производство на завод "Антон Иванов", то възможните причини може да са няколко:
1. Не добро уплътнение на вратата.
2. Дефектен терморегулатор;
3. Частично запушване;
4. Голямо количество топла храна поставена в хладилника наведнъж.
За пропуск на водоамонячен разтвор се съди по жълтото оцветяване на мястото на пропуска, но мисля, че при теб това не е проблема.
meraklia - напреднал
ами това пише отзад на етикета.
- вратата не е.
- храната също не е причина, преди това е имало къде повече храна.
- относно регулатора трябва да взема нов за да го проверя.
- запушването ми се вижда логично, казах ви, че замразява само горната полувина на камерата, долната даже не е студена.
- колкото до изпускане на амоняк, не съм имал такъв проблем ( знам че амоняка има и много остра миризма, ако не се лъжа).
Какво мога да направя за да проверя за запушвания. или да го вържа безтермо регулатора за да видя дали ще замрази за да определя причината дали е в него.
stoy@n - специалист
Изключи го и го обърни "с главата надолу" и го остави 24 часа да престои.После го обръщаш в нормално положение и го включваш.
meraklia - напреднал
вече съм го правил това 2 пъти стои по цяла нощ :(
kuger - майстор
Не бързай да купуваш терморегулатор, първо при топъл хладилник замери стария термо, трябва да дава верига. Замери и нагреватела, около 100 W е , а съпротивлението около 400-500 ома. Чак тогава ще го мислиш.
hladnia - специалист
meraklia написа:
Проблема е следният :
Камерата е студена само от горната среда, но не достатъчно за да се замрази,
Бях го оставил празен за няколко дни и камерата се замрази само от горната страна,
Мисля си че може да е в термостата,
Въртя го, но ситуацията не се променя.
Дайте ми някакви съвети какво да направя.
Освен обръщане ,малко бой със някое дърво подрака,и накрая задължително НИВЕЛИРАНЕ.
http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... &topic=128
Pavel - напреднал
Да допълня: нивелира се изпарителя, а не кутията на хладилника
Боя трябва да продължи не по-малко от 2 мин. Не бий по оребрените тръби и по ламаринения цилиндър. Не го жали, но непременно с нещо дървено /напр. с това с което те посреща жена ти когато закъснееш вечер/. После не трябва да чакаш цяла нощ.
meraklia - напреднал
Благодаря ви много :) преди малко направих тази процедура и сега като го гледам тръгна да замразява ( от горе повече отколкото от долу) може и така да е било не си спомням, но важното е че замръзява :) преди беше само стъдена камерата :) Много ви благодаря на всички отзовали се :)
Pavel написа:
Няма такава марка хладилник и такъв производител. Ако хладилникът е Мраз 80, производство на завод "Антон Иванов", то възможните причини може да са няколко:
1. Не добро уплътнение на вратата.
2. Дефектен терморегулатор;
3. Частично запушване;
4. Голямо количество топла храна поставена в хладилника наведнъж.
За пропуск на водоамонячен разтвор се съди по жълтото оцветяване на мястото на пропуска, но мисля, че при теб това не е проблема.
Моя пък хладилник МРАЗ 250 не иска да замръзва след като го размразих . Тръбите отзад се затоплят и се усеща как амоняка циркулира обръщах го два пъти с главата надолу и удрях по трабите
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с стар хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: