Здравейте, имам следния проблем, който установих току що. В апартамента, където се преместих да живея днес си вкарах кабелна. Климатика, телевизора и приемника са на един контакт(разклонен и с 3 конзоли в стената де, но кабела им е общ, все едно са на един разклонител). Така ми се падна разположението. И проблема, прибирам се сега от работа, пускам по някое време ТВ-то и си гледам. По едно време ми стана хладно и си пускам за малко инверторния климатик. И след малко забелязвам леко размазване на картината, което с усилване на климатика се влоши. Ясно е следното, на ТВто не влияе, но на приемника - да. И проблема най-вероятно е инверторния мотор на климатика, който връща шумове в контакта. Мисля си за RFI филтър, но какъв точно? Модел, подходящ за контакт? Или някаква друга идея? Знам, че тук има хора сблъсквали се с много проблеми с тоците и все някой е решил и подобен проблем. Помагайте, че прекарването на други кабели вече е невъзможно. Тъкмо приключих с голям основен ремонт, продължил 2 години.