• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
azaz1217 - помощник
В Понеделник 23 Май 2016 година си купих бойлер ТЕСИ от тези от Рекламата че можеш да се къпеш постоянно с цял отбор .Монтирах го и го пуснах .Перфектна работа , работи грее , изкъпахме се .Даже се размечтах пред съпругата ми - ще ни паднат сметките за ток .
На 24 Май 2014 година сутринта влизам в банята и гледам термометъра е в синьо а е включен , проверих елекротомера 20 киловата за 10 часа .Баси мамата .Рекламирах го и техника каза че е прекъснал нагревателя и утре ще го смени .

Извинявам се за закъснението , имах проблем в Работата .
Бойлера беше ремонтиран , сменен нагревател .Не бях в къщи когато техника го смени . Беше ми интересно защо е изгорял .Признаха ми гаранцията .Интересно беше че в гнева си намерих контакти с мениджъра на ТЕСИ и му обясних проблема . Първия въпрос му беше дали не съм го пуснал на сухо ???
Обясних му че няма как да се случи това събитие , оказа се че теси купуват всички части от други производители .
Последна промяна от azaz1217 на нед май 29, 2016 12:50 am, променено общо 1 път.
infomar
Не разбрах за какво искаш съвет... :?
20 киловата за 10 часа.... ако е само за бойлер е доста - голям отбор се е къпал. Не знам колко киловата е...
moimoimoi - майстор
е недей верва на реклами....топла вода за цял отбор няма от де да дойде, 80 литра и сега и преди рекламата са си 80 литра

ама за киловатите си в грешка, в къщи съм с два бойлера 80 литра и точно си стигат за 4 човека да се изкъпем а електромера показва 7-8 киловата,това на нощна в тез киловати влиза и работата на един хладилник,2телевизора и 2 приемника

и двата бойлера са теси,единия като твоя би-лайт а другия е със сух нагревател

но е възможно като е изгорял нагревателя да е дал накъсо към корпус и понеже е бил включен да е протичал някакъв ток и затова електромера да е отчел 20 киловата
hidrazin - майстор
За затоплянето на един 80-литров бойлер от 15ºС до 65ºС по сметки са необходими точно 4,64kWh електроенергия.
Това без да смятаме загубите от нагряване на водосъдържателя или неизбежните загуби.
azaz1217 - помощник
Благодаря за съвета от всички *майстори * , *разбрах* че Бойлер 3 kW 80 l не може да изхарчи 20 kW за 10 часа .
Но на мен ми се случи .Причината я знам но ми е обидно че на мен ми се се случи , явно в в тази фирма не си вършат работа .
Някой знае ли дали мога да върна *Покупката * , не искам да ми сменят чаркове . Днес е Трети ден от тази злополучна сделка , мога ли да се обърна към комисията за защита на Потребителя .За това моля за Мнение .
moimoimoi - майстор
след като си го монтирал и ползвал едва ли може да го върнеш
а все пак едва ли са ти отказали от сервиза ремонт за да се обръщаш към КЗК
Andri01 - майстор
Писал съм тука-имах проблем с "Теси",но със серпентината. След много спорове с един"инженер" от завода в Шумен, писах до шефовете им в София. След 2 дена дойдоха хора от сервиза,видяха какво е дереджето,хванаха се за главата и...до седмица си взеха бойлера. А парите ми бяха надлежно приведени! Така,че пиши до София,ако трябва и въпросът ти ще се реши по-бързо.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не разбирам какво си представяше - цял отбор да къпеш безплатно ли? Разходът на ток не зависи от марката и модела на бойлера, а от количеството изхарчена топла вода
sardaesox - напреднал
Щом си разбрал проблема - ок. Няма да е лошо да го споделиш, за да знаят и другите от какво да се пазят. Ако е било от утечка (към 9А) с ДТЗ нямаше как да стане тоя фал. Другото, което ми идва на ум е дефектирал възвратен клапан. На мен ми е интересно все пак какво е. :)
hidrazin - майстор
azaz1217 написа:
... проверих елекротомера 20 киловата за 10 часа .Баси мамата...
Интересно, вие само на бойлер ли карате?
Предполагам не готвите, карате на свещи, не гледате телевизия, не използвате Интернет, нямате кафемашина, фритюрник ...
Къпем се на тъмно и хайде в леглото. Интересно... :-D
moimoimoi написа:
...но е възможно като е изгорял нагревателя да е дал накъсо към корпус и понеже е бил включен да е протичал някакъв ток и затова електромера да е отчел 20 киловата
Възможно, но тогава термометъра нямаше да е в синьо или тръбите на комшиите щяха да са горещи.
Или да излизат червеите от земята. :shock:
За червеите ТУК.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "БОЙЛЕР моля за Съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: