Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mgbagera - специалист
Искам да сложа един нетбук при телевизора и да е пуснат 24/7. На фабричните зарядни за лаптопи им нямам много доверие и не знам дали ще издържат на непрекъсната работа.
Зарядното трябва да е 45w 19v и поне 3А.

Какво бихте препоръчали за целта?

Имам едно малко трафче което дава 19-20v но като го натоваря с крушка 12в/45w и поддава. Може би ако му се сложи някакъв стабилизатор :?
Другия вариант към който съм се насочил е кит набор за сглобяване от жълтурите :) http://www.aliexpress.com/item/LT1083-A ... 2e8404fe0d
elman - напреднал
Последното което ще поддаде от нотбука, ще е захранването му. Повечето преносими компютри са предназначени за работа от 8 до 12часа на ден. При 24/7 нещо друго в него ще изгори преди захранването му поради прегряване особено в жегите, но ако си го прежалил пускай го смело с негово захранване. То със сигурност е по-стабилно от този китайски кит.
mgbagera - специалист
Лаптопа няма да е включен 24/7 понеже ще влиза в спящ режим. Единствено зарядното ще е денонощно под товар.
Нямам зарядно за него понеже така ми го дадоха. Прежален е и още как :wink:
elman - напреднал
Щом е така, просто иди до някой магазин за електронни части и си купи 1 универсално като ще кажеш каква марка е лаптопа за да ти дадът захранване с правилен поляритет и букса за него. Най-добре вземи лаптопа със себе си и тествайте на място. Такова захранване е около 20лв. То ще е под товар само когато лаптопа работи, готато той спи то няма да е натоварено независимо че е вкючено в мревата. :)
kuger - майстор
Моят лаптоп /доста дърт вече/ се пуска сутрин от мен около седем часá. Вечер се спира около един след полунощ /от жена ми/. Първото зарядно започна да му сработва някаква защита, купих ново. Батерия нямам от около три години /калпав собственик/. Ползва се като десктоп, никаква жал. Марката няма да я рекламирам! Така, че ...., давай му жега, пък ....
toolegittoquit - майстор
Продават се оригинални зарядни за много марки на цени по 20-25лв. В продавалника има. Може и от някоя обява на части, но се продават и иначе. Наскоро купувах оригинален адаптер за Тошиба за 18лв.
Универсалните са ментета.
nanobanano - специалист
Имам лаптоп MSI с оригинално зарядно и от две години не е изключвано от контакта и лаптопа.Рядко ползвам лаптопа,но винаги е или включен или заспал.

Тема "Направа/ покупка на зарядно за лаптоп 24/7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: