Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
filipss - специалист
Принципно това е отговор на една тема, която съм пуснал, но понеже не видях тема на тази тема, реших да го пусна и като тема за читателите на форума.

Няма такава простотия. Купих фотореле, цял ден връзвръх кабели, жички, дупчих стената и т.н. и накрая вдигам бушона..и нищо не работи.. :? Почудих се малко и О, чудо от кабела (изкаран придвидливо на фасадата) 2 фази... умрях от яд. И не сама, от другата страна на къща, пак изкаран кабел и той е с 2 -фази... не мога да повябвам.

Какво да правя, да опъвам нула от някоя кутия или? Някъде четох, че можа да връща от някой консуматор. Как да разбера. Преди си мислех, че кабела (2х1,5) е вързан в някоя разпределителна, сега не знам какво да мисля.. хелп плс.
gnt69 - майстор
Пробвай с пробна лампа.
shadow__01 - майстор
Правилно ли е свързано фоторелето?
Възможно е фазопоказателят да ви лъже. Ако нулата минава през релето при изключено състояние ще свети по индукция от фазата.
Най-добре да се види ако имате някой познат ел. техник.
ktamen - специалист
Как разбра, че са две фази? Колко е напрежението между тях?
hidrazin - майстор
От тази тема няма смисъл и е ненужна. Вече си имаш една по случая.
На това му се вика спам.
:partyman:
zz_stefanov - майстор
Фазите вероятно не са две. Няма я нулата и нейния проводник се офазява, пак вероятно през релето или през друг консуматор, както каза колегата по горе. Може нулата да е прекъсната или изобщо да не е свързана. Викай който е правил инсталацията или техник, че това положение е и опасно ако проблема е на по централно място.
Положението от другата страна на къщата може да е в следствия на същото фотореле. Ако имаш ключ на тая верига може той по погрешка да изключва нулата. Варианти много. :)
И умната, че нали виждаш че и по нулата може да минава фаза :)

Тема "Две фази, няма нула" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: