Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!
От няколко дни мисля варианти за алармена с-ма.
За сега мисля да бъде възможно най-проста, като ще има единствено сирена, магнитни датчици на вратите, ключ за вкл./изкл. и някакъв таймер за време и да работи на 220V за по-малки загуби, понеже проводниците ще са поне по 20-30 метра.
Но тук попаднах на това:[url]http://www.electroniccircuitsdiagrams.
com/timedburglaralarmcircuit/[/url]

И сега търся схема при която да има ключ за вкл/изкл, но да е нормално затворен и датчиците също да са нормално затворени би било добре?
andro440 - майстор
7160 написа:
Здравейте!
От няколко дни мисля варианти за алармена с-ма.
За сега мисля да бъде възможно най-проста, като ще има единствено сирена, магнитни датчици на вратите, ключ за вкл./изкл. и някакъв таймер за време и да работи на 220V за по-малки загуби, понеже проводниците ще са поне по 20-30 метра.
Но тук попаднах на това:[url]http://www.electroniccircuitsdiagrams.
com/timedburglaralarmcircuit/[/url]

И сега търся схема при която да има ключ за вкл/изкл, но да е нормално затворен и датчиците също да са нормално затворени би било добре?
с една дума искаш някой да ти я направи без пари ли? доста условия си посочил ---
zmiori - специалист
Ми те датчиците са си по принцип затворени, когато са захранени.
Каго спре тока кво праим?
20-30 метра за квато и дае сот централа са нищо.
Я първо попрочети малко и тогава пиши.
Най калпавата тех ика ще те удовлетвори от всякъде.
lz1wvm - специалист
7160 написа:
....и да работи на 220V за по-малки загуби, понеже проводниците ще са поне по 20-30 метра.
За какви загуби пишеш....
А тези 220 волта по врати и прозорци,дето ги слагаш.Дори като собственик на имота,ще се замисля,преди да влизам. :partyman:
zmiori написа:
Ми те датчиците са си по принцип затворени, когато са захранени.
Каго спре тока кво праим?
20-30 метра за квато и дае сот централа са нищо.
Я първо попрочети малко и тогава пиши.
Най калпавата тех ика ще те удовлетвори от всякъде.
Първо, благодаря за това мнение, за разлика от другия спам в темата!

Всъщност сега вече като седнах да сметна и се оказа, че най-дългия ще е към 60м, но въпреки това пада на напрежение (за 12 волта) мисля, че ще влезе в границите за чип 555.
Сега търся схема при която с конактен ключ да се деактивира алармата, без да се спира захранвеното на системата с цел да се сложи на друго място сирената и да бъде с отделно захранване.
sstefanov - майстор
Може ли да ни покажеш сметките за "пада на напрежение", че ми стана интересно?

Тема "Схема за домашна алармена с-ма?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: